Blessure Memphis slecht nieuws voor Lyon en Oranje

6 november 2019, 08:52

Olympique Lyon vreest dat het komend weekend tegen Olympique Marseille geen beroep kan doen op Memphis Depay. De Oranje-aanvaller viel dinsdag tijdens het Champions League-treffen met Benfica (3-1) geblesseerd uit. Met een dijbeenblessure bleef Memphis halverwege de wedstrijd in de kleedkamers achter.

Voor zijn wissel scoorde Memphis voor de vierde achtereenvolgende wedstrijd in de Champions League. De aanvaller steekt in goede vorm: dit seizoen maakte hij - voor club en land - al veertien doelpunten. In Lyon hoopt men dat de blessure van de sterspeler meevalt. "Het ziet er niet goed uit", zijn de weinig geruststellende woorden van voorzitter Jean-Michel Aulas in Franse media.

"Morgen wordt hij verder onderzocht. We moeten afwachten wat het onderzoek oplevert. Ik merkte in de rust dat de blessure van Memphis de spelers wat deed. Dat is een groot compliment voor hem. Hij is vandaag de dag de leider van het team", aldus Aulas. Trainer Rudi Garcia wisselde Memphis halverwege de wedstrijd. "Zelfs als hij door had willen gaan, had ik geen risico met hem genomen."

De blessure van Memphis is ook slecht nieuws voor bondscoach Ronald Koeman, daar het Nederlands elftal binnenkort nog de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Noord-Ierland speelt. Op zaterdag 16 november werkt Oranje het een-na-laatste kwalificatieduel af.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen