Blind kookt van woede: "VAR en scheids hebben gefaald"

6 november 2019, 07:39   Bijgewerkt: 6 november 2019, 08:55

Net als Dusan Tadic en Erik ten Hag heeft Daley Blind geen goed woord over voor het optreden van de Italiaanse arbitrage op Stamford Bridge dinsdagavond. De linkspoot kreeg halverwege de tweede helft een tweede gele kaart, waarna ook Joël Veltman van het veld werd gestuurd. Met negen man gaf Ajax een 2-4 voorsprong weg tegen Chelsea, al sleepte het nog wel een zwaarbevochten 4-4 gelijkspel uit het vuur.

Blind kreeg zijn tweede gele kaart na een tackle op de voet van Tammy Abraham, maar vlak daarvoor werd juist een overtreding op de centrale verdediger gemaakt. Ongeloof heerste bij de Ajacied na de bizarre minuut, vertelt hij aan Voetbal International. "Ik heb de beelden teruggekeken: het lijkt me duidelijk dat die jongen me haakt. Hij valt, neemt mij mee, en daardoor kom ik daarna te laat. Ik had misschien mijn been terug moeten trekken, maar het was een opeenstapeling van dingen. Er waren een paar dubieuze momenten. Wéér", doelt Blind op de heenwedstrijd in Amsterdam (0-1 verlies), toen het Ajax bij een aantal arbitrale beslissingen ook niet meezat.

Lees ookZiedende Tadic: "Onmogelijk dat dit zo verpest wordt"

"Als we met elf man waren blijven staan, dan hadden we die 2-4 over de streep getrokken", beweert Blind. "We waren niet in paniek, er was niks aan de hand. Wat we fout hebben gedaan? Niet zo veel. Maar de VAR en de scheids hebben gefaald vanavond, en dat was in onze thuiswedstrijd niet anders. Een schandelijke beslissing. Misschien dat de scheidsrechter bezweek onder de druk, ik weet het niet."

Door zijn rode kaart mist Blind - evenals Veltman - de belangrijke uitwedstrijd tegen Lille. "Dat is niet lekker. We hebben samen bijna alles gespeeld. Maar ik twijfel niet aan de jongens die daar ook kunnen spelen, zij moeten nu opstaan."

#SlaJeSlag: bied mee op gesigneerde Ajax-shirts voor het goede doel! 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen