Gisteren gemist: krankzinnig duel Chelsea - Ajax, goal Wijnaldum

6 november 2019, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 5 november.

Negental Ajax sleept punt uit het vuur na krankzinnig duel: 4-4

Ajax en Chelsea hebben dinsdagavond in een krankzinnig duel met 4-4 gelijkgespeeld. Er leek na een 1-4 voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor de Amsterdammers, maar na rode karten voor Daley Blind en Joël Veltman gaf Ajax de voorsprong uit handen. Het negental van de Amsterdammers leverde vervolgens een prestatie van formaat door in het laatste kwartier de 4-4 vast te houden en er daarmee voor te zorgen dat Ajax tóch nog een cruciaal punt aan het duel overhield.

Ten Hag zet vraagtekens bij beslissingen van Rocchi

Erik ten Hag vond dat de rode kaarten die Ajax dinsdagavond kreeg onterecht op bezoek bij Chelsea. De oefenmeester baalde dat de arbitrage een hoofdrol opeiste in Londen en vond de beslissingen dubieus. "Er wordt een overtreding gemaakt op Daley Blind, daarna krijgen we twee rode kaarten en een penalty. Dat zet alles op z'n kop", zei Ten Hag.

Spurs-ster Son vrijgesproken na rode kaart tegen Everton

Goed nieuws voor Heung-min Son en Tottenham Hotspur: de schorsing die de FA de aanvaller had opgelegd na zijn overtreding op André Gomes, is geseponeerd. Hoewel hij na inmenging van de VAR de rode prent kreeg voorgehouden - eerst kreeg hij nog geel -, komt de Engelse voetbalbond terug op de beslissing en spreekt de Zuid-Koreaan vrij.

Geblesseerde Memphis helpt Lyon aan broodnodige zege

Het dolende Olympique Lyon draait in de competitie nog altijd moeizaam, maar houdt na vier duels nog altijd uitzicht op overwintering in de Champions League. Met dank aan een scorende Memphis Depay werd er link,_blank,met 3-1 gewonnen] van groepshekkensluiter Benfica.

Valencia komt gelijk met Ajax en Chelsea na moeizame zege

Valencia heeft dinsdagavond hele goede zaken gedaan in de achtervolging op Ajax en Chelsea. De ploeg van Albert Celades had het heel moeilijk met OSC Lille, maar werd door een makkelijk gegeven stafschop en een eigen doelpunt geholpen aan de belangrijke drie punten, die in de slotfase uiteindelijk definitief en relatief simpel werd binnengehaald: 4-1.

Liverpool één dag voor WK in actie in de League Cup

Liverpool speelt de kwartfinale van de League Cup tegen Aston Villa één dag voor de halve finale in de wereldbeker voor clubteams. Ondanks protesten van The Reds om het duel niet in de overvolle maand december te plaatsen, zag de FA geen andere mogelijkheid. Daardoor speelt de ploeg van Jürgen Klopp twee duels binnen twee dagen in twee andere continenten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen