Ten Hag zet vraagtekens bij beslissingen van Rocchi

5 november 2019, 23:36

Erik ten Hag vond dat de rode kaarten die Ajax dinsdagavond kreeg onterecht op bezoek bij Chelsea. De oefenmeester baalde dat de arbitrage een hoofdrol opeiste in Londen en vond de beslissingen dubieus. "Er wordt een overtreding gemaakt op Daley Blind, daarna krijgen we twee rode kaarten en een penalty. Dat zet alles op z'n kop", zei Ten Hag.

Tegenover Ziggo Sport ging hij in op de krankzinnige wedstrijd, waarin hij vond dat Ajax de dupe werd van de arbitrage onder leiding van scheidsrechter Gianluca Rocchi. "Je hebt het gevoel dat je aan een aantal beslissingen kan twijfelen. Niet alleen vanavond, maar ook twee weken geleden", doelde Ten Hag op de afgekeurde goal van Quincy Promes in Amsterdam, waardoor Ajax in het heenduel ook verloor.

#SlaJeSlag: bied mee op een gesigneerd Ajax-shirt van doelpuntenmaker Quincy Promes voor het goede doel!

"De arbitrage gaat vandaag in de fout, net als de VAR", baalde Ten Hag, over het moment waarop Blind en Veltman hun tweede gele kaart kregen. De coach vond dat er een overtreding aan vooraf ging van de Engelsen. Desondanks was hij blij met het optreden. "We hebben fantastisch geknokt, dat hebben we geweldig gedaan. Met negen man hadden we zelfs nog kunnen scoren."

Tot en met de 1-4 speelde Ajax geweldig in Londen en leek het alsof de puzzelstukjes in elkaar vielen. "We waren veel beter dan in Amsterdam aan de bal. Een uitstekende wedstrijd, geweldige goals en we verdedigden uitstekend", loofde Ten Hag zijn elftal tot het fatale moment. De rode kaarten veranderden alles. "Maar we staan nog steeds bovenaan en hebben het in eigen hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen