Valencia komt gelijk met Ajax en Chelsea na moeizame zege

5 november 2019, 22:55   Bijgewerkt: 5 november 2019, 23:16

Valencia heeft dinsdagavond hele goede zaken gedaan in de achtervolging op Ajax en Chelsea. De ploeg van Albert Celades had het heel moeilijk met OSC Lille, maar werd door een makkelijk gegeven stafschop en een eigen doelpunt geholpen aan de belangrijke drie punten, die in de slotfase uiteindelijk definitief en relatief simpel werd binnengehaald: 4-1.

Het toch zo geplaagde Valencia kreeg een forse tik te verwerken. Hoewel de thuisploeg wel het overwicht had in eigen huis tegen OSC Lille, kwam het na een klein half uur ook nog op achterstand. Na ongelukkig balverlies van Valencia werd Osimhen de diepte ingestuurd en bleef oog-in-oog met Jasper Cillessen uiterst koel: 0-1.

De Nederlandse doelman had verder weinig te doen in eigen stadion, maar Valencia had de nodige moeite om een gelijkmaker te produceren. Het kreeg wel wat kansjes, maar werd na ruim een uur voetballen vooral geholpen door OSC Lille. Verdediger José Fonte kreeg zeer ongelukkig de bal tegen zijn arm aan, waarna de bal op de stip ging. Dani Parejo – hij miste nog tegen Ajax – schoot ditmaal beheerst raak: 1-1.

Een kwartier voor tijd kwam een voorzet van links strak voor. Geen enkele spits van Valencia kon zijn voet er tegenaan zetten, maar omdat Lille-verdediger Brem Soumaoro dat wel deed, ging de bal achter keeper Mike Maignan: 2-1. Niet veel later werd het duel beslist door middenvelder Geoffrey Kondogbia. Hij schoot vanaf ruim dertig meter de bal heerlijk binnen en bezegelde het lot van OSC Lille, dat alleen in theorie nog een kans heeft op het bereiken van de volgende ronde. In de slotfase counterde Ferrán Torres naar de vierde Spaanse treffer.

Voor Valencia is het een zeer belangrijke overwinning in de strijd om het bereiken van de volgende ronde: door de zege haken ze weer volop aan bij Ajax en Chelsea en staan ze op basis van het onderlinge resultaat op de derde plaats in Groep H, die wel weer helemaal open ligt. Alle drie de ploegen hebben na vier duels zeven punten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen