FC Barcelona blameert zich thuis tegen Slavia Praag, zege Leipzig

5 november 2019, 20:53

FC Barcelona heeft dinsdagavond de volgende domper moeten incasseren in het toch al zo moeizaam verlopende seizoen. Met Frenkie de Jong in de basis kwam de ploeg van Ernesto Valverde ondanks een veldoverwicht niet tot scoren tegen Slavia Praag (0-0), al speelde het ook bij lang en na niet goed genoeg om de muur van de bezoekers te slechten.

FC Barcelona kwam dinsdagavond vanaf de eerste minuut matig voor de dag tegen Slavia Praag, tegen wie het in de hoofdstad van Tsjechië ook al zwak speelde. Daar won de ploeg van Valverde nog wel, maar kreeg het na de 1-2 zege heel veel kritiek over zich heen. Ook ditmaal was het het nietige Slavia dat het gevaarlijkste was. Al na vijf minuten kreeg het een goede kans, gevolgd door een schot van Nelson Semedo aan de andere kant.

Hoewel Lionel Messi na een fraaie solo de lat raakte na een half uur, deed Slavia niet onder voor de Catalaanse grootmacht. In extra tijd van de eerste helft dacht het zelf op voorsprong te komen, maar de goal van Jan Boril werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Na de matige vertoning in Praag een nieuwe waarschuwing voor FC Barcelona – dat speelde zonder de geblesseerde Luis Suárez - en afgelopen weekend ook al onderuit ging tegen Levante.

Dat Jordi Alba in de pauze uitviel met een hamstringblessure hielp niet mee, al zette FC Barcelona wel aan na de pauze. Dat leek te worden beloond na een uur voetballen, toen Messi na een heerlijke voorassist van De Jong aflegde op Arturo Vidal, die de bal binnenliep. De kleine Argentijn stond echter milimeters buitenspel op het moment dat De Jong hem inspeelde, waardoor de VAR de goal afkeurde.

Ook in het laatste half uur probeerde FC Barcelona wel om de ban te breken. Diep in blessuretijd was Vidal na een heerlijke dribbel van Messi nog dichtbij de openingsgoal, maar bij de tweede paal kon hij niet bij de scherpe voorzet, die daardoor voorlangs rolde. Het inbrengen van Ivan Rakitic en Ansu Fati mocht niet meer baten, bij FC Barcelona, dat een nieuwe tik incasseert. Daarmee zal de druk op Valverde immer toenemen, ondanks de Catalanen met het punt sowieso ook na deze speelronde nog wel aan kop gaan van de groep.

Zenit Sint-Petersburg – RB Leipzig 0-2

RB Leipzig sloeg dinsdagavond een belangrijke slag in de strijd om de koppositie in Groep G. De ploeg van Julian Nagelsmann zag de eerste treffer van Marcel Halstenberg worden afgekeurd, vanwege hands in de aanval die eraan vooraf ging. Vlak voor de pauze werd de Russische muur alsnog geslecht, nadat Diego Demme een een afgeslagen bal raakschoot. In de tweede helft besliste Marcel Sabitzer het duel, na een heerlijke steekpass van Emil Forsberg. Hij omspeelde de keeper en zorgde ervoor dat RB Leipzig met anderhalf been in de knock-outfase van de Champions League staat.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen