Spurs-ster Son vrijgesproken na rode kaart tegen Everton

5 november 2019, 18:50

Goed nieuws voor Heung-min Son en Tottenham Hotspur: de schorsing die de FA de aanvaller had opgelegd na zijn overtreding op André Gomes, is geseponeerd. Hoewel hij na inmenging van de VAR de rode prent kreeg voorgehouden - eerst kreeg hij nog geel -, komt de Engelse voetbalbond terug op de beslissing en spreekt de Zuid-Koreaan vrij. 

Tottenham Hotspur ging in beroep omdat de directe rode kaart, wat in de Premier League een automatische schorsing van drie duels oplevert, volgens hen vooral het gevolg was van de gevolgen van de overtreding en niet zozeer vanwege de ernst. Son was op het veld direct tot in tranen geroerd na zijn overtreding op Gomes, die door de botsing met Serge Aurier zwaar geblesseerd raakte.

Lees ook: Tottenham in beroep tegen veelbesproken rode kaart voor Son

De voetbalbond kon zich vinden in het bezwaar van Tottenham Hotspur en sprak Son in beroep dan ook vrij van verdere straffen, waardoor hij in de komende duels tegen Sheffield United, West Ham United en Bournemouth gewoon inzetbaar is voor de nummer elf van de Premier League.

Met slachtoffer Gomes gaat het naar omstandigheden goed: na de succesvolle operatie van afgelopen maandag is de voetballer vandaag (dinsdag) al ontslagen uit het ziekenhuis. Hij mag zijn revalidatie verder voortzetten onder de hoede van het medische team van Everton

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen