Flick voor de groep bij Bayern: "Kan niet alles veranderen"

5 november 2019, 15:57

Bayern München speelt woensdag de eerste wedstrijd in het post-Niko Kovac-tijdperk. Door het ontslag van de Kroaat staat Hansi Flick, die als assistent-trainer werkte, nu voor de groep. Hij gaat het elftal woensdag niet meteen overhoop gooien.

?Dat verzekerde de ervaren Duitser dinsdag op zijn eerste persconferentie als interim-trainer. "Natuurlijk kun je niet alles meteen helemaal anders gaan doen", zei Flick. "Maar er kunnen een paar kleine aanpassingen zijn. Sowieso zullen Javi Martinez en Thomas Müller woensdag spelen tegen Olympiakos. Thomas werd ook echter gewaardeerd door Kovac en heeft alles al gewonnen in zijn carrière. Hij kan het team opzwepen en leiden. Het is belangrijk dat de ploeg initiatief neemt. We moeten zorgen dat onze kwaliteiten eruit komen."

Bayern staat er geweldig voor in Groep B, met negen punten uit drie duels. De wedstrijd tegen Olympiakos is dan ook meer een tussendoortje richting de kraker tegen Borussia Dortmund van komend weekend. "Het is niet gemakkelijk voor Hansi, want hij heeft niet veel tijd gehad", sprak Joshua Kimmich op het persmoment. "De verantwoordelijkheid ligt bij de spelers. We moeten het samen doen en er is geen tijd meer voor excuses."

Bayern verloor zaterdag met 5-1 van Eintracht Frankfurt in de Bundesliga. Die dreun werd Kovac uiteindelijk fataal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen