Niet Ibrahimovic, maar Vela verkozen tot MVP van MLS

5 november 2019, 11:23

Een persoonlijke nederlaag voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse superster van Los Angeles Galaxy is namelijk niet verkozen tot Most Valuable Player van de Major League Soccer. De prijs voor meest waardevolle speler van de competitie gaat namelijk naar Carlos Vela.

De media, spelers en trainers mochten hun stem uitbrengen op wie ze de waardevolste speler van het seizoen vonden. De keuze viel massaal op Vela, de grote ster van Los Angeles FC. De Mexicaan kreeg liefst 69 procent van de stemmen en bleef Ibrahimovic dus ruim voor. De Zweed kreeg slechts 14 procent van de stemmen. Vorig seizoen greep hij ook al naast de prijs, aangezien de Landon Donovan-trofee toen naar Josef Martínez ging.

Ibrahimovic kan desondanks wel terugkijken op een goed seizoen. Hij scoorde dertig keer voor LA Galaxy en bereikte met die club de kwartfinale van de play-offs. De dertigjarige Vela deed het beter en scoorde liefst 34 keer en gaf bovendien 15 assists. Dat was genoeg om de Speler van het Jaar-prijs te winnen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen