Directeur Völler kraakt Leverkusen: "Is niet genoeg"

5 november 2019, 10:50   Bijgewerkt: 5 november 2019, 10:57

De situatie bij Bayer Leverkusen zorgt niet alleen bij Peter Bosz voor hoofdbrekens. De Duitse ploeg draait niet goed en pakte slechts twee punten uit de laatste vier competitieduels en is bovendien nog puntloos in de Champions League. Technisch directeur Rudi Völler baalt, zo zegt hij openhartig tegen Kicker.

De beleidsbepaler haalt de nederlaag tegen koploper Borussia Mönchengladbach (1-2) van afgelopen weekend als voorbeeld aan. "Gladbach speelde een middelmatige wedstrijd, maar scoorde wel twee keer en is koploper. Zo simpel is het. De inspanningen die wij leveren, betalen zich niet voldoende uit. Het is niet genoeg voor de kwaliteiten in de ploeg", zegt Völler, die daarmee indirect kritiek geeft aan Bosz.

De voormalig spits is echter vooral kritisch op twee spelers: Wendell en Leon Bailey. "Bij de eerste goal van Gladbach glijdt Wendell onderuit, dat begint ook een probleem te worden. Er is, denk ik, geen speler in de Bundesliga die zoveel uitglijdt als Wendell. Dat is een mysterie voor mij, maar hij is niet de enige schuldige."

Op Bailey is Völler zeer kritisch. De buitenspeler is voor twee duels geschorst nadat hij de op grond liggende Patrick Hermann schopte. "Dat was de kers op de taart", zegt de boze Völler. "Dat was stom en totaal onnodig. Hij zal hier de rekening voor betalen."

Leverkusen neemt het in de Champions League woensdag op tegen Atlético Madrid. De ploeg van Bosz, die tiende staat in de Bundesliga, hoopt dat op de eerste punten in de Champions League. "Ik geloof erin", zegt Völler ondanks zijn kritiek. "We krijgen wel kansen in de wedstrijden. Zodra dat niet meer gebeurt, heb je iets verkeerd gedaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen