Tottenham in beroep tegen veelbesproken rode kaart voor Son

5 november 2019, 09:03

Tottenham Hotspur neemt geen genoegen met de rode kaart die Son Heung-min kreeg in de uitwedstrijd tegen Everton (1-1) van afgelopen zondag. De Zuid-Koreaan vloerde Everton-middenvelder André Gomes die daardoor een horrorblessure opliep. Toch vindt Tottenham de rode kaart voor Son niet terecht.

De aanvaller tikte Gomes van achteren aan, maar die liep de zware blessure vooral op omdat hij daarna in botsing kwam met Serge Aurier. Arbiter Martin Atkinson wilde eerst geel geven, maar gaf rood aan Son toen hij de ernst van de kwetsuur van Gomes zag. Dat is niet juist, vindt Tottenham Hotspur. De club maakt bekend dat het in beroep gaat tegen de kaart die de Zuid-Koreaan kreeg.

"Het is duidelijk dat het nooit de bedoeling was van Son om hem te blesseren", zei trainer Mauricio Pochettino al. "Het probleem gebeurde na de overtreding. Ik vind dit geen rode kaart." De rode kaart betekent dat Son voor drie wedstrijden geschorst is. Als het beroep geen succes heeft, mist Son de wedstrijden tegen Sheffield United, West Ham en Bournemouth.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen