Blind kent Chelsea goed: "Niet mee in hun tempo"

5 november 2019, 10:24

Voor Daley Blind is het spelen tegen Chelsea niets nieuws. De verdediger droeg tussen 2014 en 2018 het shirt van Manchester United en speelde in die periode geregeld tegen de Londenaren, met wie hij inmiddels tien keer de degens heeft gekruist. De verdediger weet dat Ajax één ding niet moet doen: meegaan in het tempo van The Blues.

Blind verloor met Ajax onlangs met 0-1 van Chelsea en weet wat zijn team moet doen om het nu beter te doen. "Ik denk dat we vooral vaster aan de bal moeten zijn", zegt de international tegen de NOS. "In de Champions League moet het top zijn. Als wij de bal langer in de ploeg houden, kunnen we zélf het tempo van de wedstrijd bepalen. In Engeland ligt het tempo vaak wat hoger en wij willen niet mee in hun tempo. Ze willen daar graag een hoog tempo spelen. Dat kunnen zij makkelijker opbrengen, 90 minuten lang."

Dat Ajax op eigen terrein onderuit ging tegen Chelsea, was voor vele Nederlanders een verrassing. Blind merkte dat er wat te gemakkelijk werd gedacht over de Londenaren. "Je proefde wel een beetje: oh Chelsea, die hebben niemand gekocht, veel jonge jongens, dat moet wel lukken. Maar dat lag bij ons in de groep helemaal niet zo", stelt Blind. "De praktijk is ook heel anders, dat zag je. Chelsea is ook gewoon een ploeg met ontzettend veel talenten, met een goede trainer die een duidelijke visie heeft. Dus we kunnen onze borst gewoon natmaken in Londen. We zullen op een heel hoog niveau moeten spelen, willen we daar een goed resultaat behalen", zegt Blind.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen