NEC verscheurt contract overbodige Van den Berg

4 november 2019, 22:12

NEC heeft per direct afscheid genomen van Joey van den Berg, zo communiceert de Nijmeegse club maandagavond via de officiële kanalen. De club en speler zijn tot de conclusie gekomen dat een ontbinding van het contract de beste oplossing is voor beide partijen.

De 33-jarige Van den Berg speelde dit seizoen nog geen minuut voor NEC. In augustus kreeg de routinier te horen dat hij op zoek mocht gaan naar een nieuwe club. De middenvelder had weinig perspectief op speeltijd en drukte met zijn salaris bovendien flink op de begroting. Hoewel Van den Berg zich strijdvaardig toonde, kreeg hij geen nieuwe kans in het eerste elftal.

Met het ontbinden van het contract maakt NEC een einde aan de hopeloze situatie van Van den Berg. "Vorig seizoen zijn we met Joey aan een nieuwe uitdaging bij N.E.C. begonnen. Helaas heeft dit voor beide partijen niet tot het gewenste resultaat geleid. Het spreekt voor zich dat we dit allemaal liever anders hadden gezien. De afgelopen dagen hebben we de situatie besproken en besloten om de wegen te scheiden", aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

"Joey heeft zich de afgelopen periode zeer professioneel opgesteld en elke week zijn wedstrijden gespeeld in ons beloftenteam, dat mede door toedoen van Joey aan een goede serie bezig is. Joey heeft aangegeven graag nog een stap te willen maken om zich te kunnen laten zien in het betaald voetbal. Wij danken hem voor zijn inzet bij ons en wensen hem veel succes", besluit Van Schaik.

Eerder verscheurde NEC al de contracten van Brahim Darri, Leroy Labylle, en Mathias Bossaerts. De Nijmeegse club bezet in de Eerste Divisie de zesde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen