Roda JC morst bij Jong PSV, Volendam wint van Jong Ajax

Roda JC morst bij Jong PSV, Volendam wint van Jong Ajax

4 november 2019 – Roda JC is er maandagavond niet in geslaagd het uitduel met Jong PSV te winnen. De Limburgers bleven op De Herdgang steken op een 1-1 gelijkspel. FC Volendam diende Jong Ajax zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen toe. In Amsterdam won de ploeg van trainer Wim Jonk 1-3.Jong PSV - Roda JC 1-1
Roda JC verkeert sinds kort niet meer in acute financiële nood en ook op sportief gebied bevindt de club zich in iets rustiger vaarwater. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong heeft zijn rentree in het linkerrijtje van de Eerste Divisie weliswaar nog niet gemaakt, maar verloor sinds 20 september geen wedstrijd meer.

De ongeslagen reeks werd maandag weliswaar verlengd, maar heel tevreden met het 1-1 gelijkspel tegen Jong PSV zal men in Kerkrade niet zijn. De tegenstander uit Eindhoven is namelijk bezig aan een slecht seizoen en bevindt zich in de onderste regionen van de Eerste Divisie. Iké Ugbo opende halverwege de eerste helft de score namens Roda JC, Cyril Ngonge zorgde na een uur voor een gelijke stand. De bezoekers drongen in de slotfase nog aan, maar scoorden niet meer.

Jong Ajax - FC Volendam 1-3
Waar Jong PSV bezig is aan een tegenvallend seizoen, draait Jong Ajax bovenin mee in de Eerste Divisie. Tegen FC Volendam was het team van trainer Mitchell van der Gaag maandag echter niet opgewassen. Onder meer Ryan Gravenberch, Carel Eiting en Lassina Traoré konden niet voorkomen dat Jong Ajax de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed.

Alle doelpunten op De Toekomst vielen in de tweede helft. Nick Doodeman opende vijf minuten na rust de score, waarna Marco Tol de marge verdubbelde. Door een doelpunt van Gravenberch, die de bal knap in de verre hoek krulde, werd het in de slotfase nog even spannend. In blessuretijd maakte Francesco Antonucci aan alle twijfels een einde door de 1-3 te maken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 31 mei 2020

  2. zaterdag 30 mei 2020

  3. vrijdag 29 mei 2020