Memphis ziet aanvoerderschap bij Olympique Lyon wel zitten

4 november 2019, 21:01

Memphis Depay is een belangrijke kandidaat om de nieuwe captain van Olympique Lyon te worden. De Oranje-aanvaller droeg onlangs de band tegen FC Metz, maar trainer Rudi Garcia rouleert voorlopig nog met het aanvoerdersschap. Memphis ziet de rol van vaste captain wel zitten.

Binnenkort kiest Garcia, die onlangs het stokje overnam van Sylvinho, zijn nieuwe aanvoerder. "Ik ben hier bijna drie jaar en wil een belangrijke speler voor het team zijn. Ik ben vroeg prof geworden, heb ervaring opgedaan en doe alles wat ik kan om het team naar de overwinning te leiden", aldus Memphis maandag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Benfica.

Tegen de Portugese club zal Léo Dubois bij Lyon de aanvoerdersband om zijn arm hebben. "Ik probeer ervoor te zorgen dat er een goede sfeer hangt en dat jonge spelers zich kunnen ontwikkelen, maar ik moet me ook ontwikkelen. Het belangrijkste is dat ik goed wil presteren. Leiders spreken soms, maar soms zeggen ze niets en laten ze het zien. Ik probeer beide te doen", aldus Memphis, die weet dat Garcia binnenkort zijn keuze maakt. "Het is aan de coach."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen