Ten Hag sluit tussentijds vertrek naar Bayern München uit

4 november 2019, 20:35   Bijgewerkt: 4 november 2019, 20:43

Erik ten Hag wordt niet de nieuwe trainer van Bayern München. De 49-jarige coach werd genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Niko Kovac, maar zal niet tussentijds vertrekken bij Ajax. Dat vertelt Ten Hag maandagavond tijdens de persconferentie in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen Chelsea.

"Ik kan bevestigen dat ik dit seizoen bij Ajax blijf", laat de trainer in Londen weten. Als trainer van het tweede team van Bayern München was Ten Hag in het verleden actief in Zuid-Duitsland. "Bayern is een fantastische club. Ik voelde me er comfortabel en de club zit nog steeds in mijn hart. Maar ik ben nu bij Ajax en focus me alleen op Ajax en de wedstrijd tegen Chelsea."

Kovac werd zondag op straat gezet door Bayern München. De 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt afgelopen weekend was de druppel die de emmer deed overlopen. Direct na het ontslag van Kovac werd Ten Hag door Duitse media tot één van de topkandidaten gebombardeerd om de Kroaat op te volgen. Door de mededeling van Ten Hag lijkt de clubloze Massimiliano Allegri nu de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van Der Rekordmeister te worden.

Chelsea

Liever wilde Ten Hag het maandag op de persconferentie hebben over de wedstrijd tegen Chelsea, die morgen op Stamford Bridge wordt gespeeld. Donny van de Beek, Edson Álvarez en Lisandro Martínez liepen afgelopen weekend tegen PEC Zwolle een blessure op, maar zijn dinsdag gewoon inzetbaar. Over de opstelling wilde de Ajax-trainer nog niks kwijt.

De Amsterdammers verloren twee weken geleden voor eigen publiek van Chelsea (0-1) en azen in Londen op revanche. "Het wordt lastig, maar we hebben vaker voor grote uitdagingen gestaan. Chelsea heeft een heel goed team. Ze zijn goed in vorm en hebben een goede reeks neergezet. Wij moeten in onszelf geloven, nauwkeuriger aan de bal zijn en betere keuzes maken om te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen