Ziyech trots op Promes en Neres: "Elke week genieten"

Ziyech trots op Promes en Neres: "Elke week genieten"

4 november 2019 – Hakim Ziyech is trots op Quincy Promes en David Neres, die zich na een moeilijke start van het seizoen in de basiself van Ajax hebben geknokt. Promes scoort aan de lopende band en is topscorer van zijn nieuwe club, terwijl Neres de laatste twee duels drie keer scoorde. Verder merkt Ziyech dat hij meer verantwoordelijkheid krijgt binnen het team en kijkt hij uit naar de cruciale Champions League-ontmoeting met Chelsea.Promes begon het seizoen als reserve, maar wist snel een basisplaats te veroveren. "Omdat hij een paar wedstrijden niet speelde, heeft hij het aan het begin lastig gehad. Je merkte dat het aan hem knaagde, want het is een jongen die veel van zichzelf eist en zichzelf wil laten zien. Nu krijgt hij het vertrouwen en scoort hij aan de lopende band. Europees én in de competitie doet hij het uitstekend. We zijn heel blij dat hij zoveel doelpunten maakt. Ik hoop voor hem dat nog vele zullen volgen", aldus Ziyech tegen Ajax TV.

Toen Promes het wat lastig had, sprak hij vaak met Ziyech. "Hoe moeilijk het ook is, in zulke fases moet je rustig blijven en weten dat je kansen komen. Toen hij zijn kans kreeg, greep hij die met beide handen. Op dit moment is hij niet weg te denken uit de eerste elf", vervolgt de Marokkaans international, die ook blij is dat Neres zich weer laat zien. "Hij heeft vorig jaar een uitstekend seizoen gehad, waardoor de verwachtingen hoog waren. Hij kwam laat terug van interlands, had wat langer vakantie en een moeilijke voorbereiding. Dat heb ik zelf ook gehad, dat speelt ook wel een rol. Als je de laatste weken naar David kijkt, is het elke week genieten."

Leidersrol
Ten Hag is opgevallen dat Ziyech steeds meer een leidersrol op zich neemt. "Ik wil niet zeggen dat ik een leidersrol pak, maar ik weet dat er veel van me geëist wordt. Ik loop niet weg voor mijn verantwoordelijkheid", zegt de aanvaller, die weet dat de jonge jongens binnen de selectie naar hem opkijken. "Je moet ze op hun gemak laten voelen en waar kan verantwoordelijkheid nemen. Ik ben niet echt iemand die het hoogste woord voert in de kleedkamer. Ik probeer vooral rustig te blijven en op het veld de jongens op sleeptouw nemen. Dusan en Daley doen dat met oudere jongens zoals dat Quincy en Klaas in de kleedkamer. Ik probeer rust uit te stralen."

Chelsea-uit
Aankomende dinsdag speelt Ajax de vierde groepswedstrijd in de Champions League tegen Chelsea, dat twee weken geleden met 0-1 te sterk was. "Ik denk dat het een cruciaal duel is, omdat Valencia nu ook op twee punten staat. Er zijn nog drie wedstrijden, maar dit is denk ik de allerbelangrijkste. Het klinkt misschien raar, maar ik vond qua voetbal Valencia het beste. De wedstrijd tegen Chelsea was een echte 0-0 wedstrijd. Heen en weer werden weinig kansen gecreëerd. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken, maar voor de Ajax-mensen geen leuke wedstrijd."

De Amsterdammers moeten in Londen beter spelen dan in de vorige ontmoeting, vindt Ziyech. "Een kans moet een goal zijn. We speelden die wedstrijd niet het positiespel zoals we dat horen te spelen. In verdedigend opzicht stond het wel goed, maar voetballend niet. We moeten vrij in ons hoofd zijn en het spel spelen wat we altijd spelen."

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 15 juli 2020

  2. dinsdag 14 juli 2020