Van blessure herstelde Kanté bij Chelsea inzetbaar tegen Ajax

Van blessure herstelde Kanté bij Chelsea inzetbaar tegen Ajax

4 november 2019 – N'Golo Kanté maakt deel uit van de selectie van Chelsea voor het Champions League-duel met Ajax. Dat heeft trainer Frank Lampard maandagmiddag bekend gemaakt. De middenvelder ontbrak twee weken geleden toen de clubs het in de Johan Cruijff ArenA tegen elkaar opnamen.Chelsea won dat duel in Amsterdam met 0-1. Kanté moest toen vanwege een liesblessure verstek laten gaan. De Franse middenvelder kwam dit seizoen door blessureleed nog maar zes keer in actie voor zijn club. Tegen Ajax kan Kanté zijn eerste wedstrijd in een maand tijd spelen. "Hij is heel belangrijk voor ons", aldus Lampard op de persconferentie. "Hij is de voorbije seizoenen één van de beste middenvelders ter wereld geweest, dus ik zal niet klagen over het luxeprobleem waarmee ik word opgezadeld nu hij fit is."

Net als Ajax veroverde Chelsea zes punten in de eerste drie groepswedstrijden. De winnaar van het duel van dinsdag zet een enorme stap richting overwintering in de Champions League. Lampard verwacht op Stamford Bridge een soortgelijke wedstrijd als twee weken geleden, toen Chelsea en Ajax weinig voor elkaar onderdeden. "We moeten het gevaar en de kwaliteiten van Ajax onderkennen. Ze hebben een zeer technisch team", aldus de coach.

Door een laat doelpunt van Michy Batshuayi won Chelsea de eerste ontmoeting met Ajax. "Nadat we de eerste wedstrijd verloren (tegen Valencia, red.) hebben we geweldig gereageerd. Als Chelsea verwachten door te gaan naar de volgende ronde, maar dan moeten we ons op dezelfde manier voorbereiden en dezelfde mentaliteit hebben als de laatste twee wedstrijden."

Lees ookMount: zege op Ajax beste prestatie van Chelsea dit jaar

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 4 juni 2020

  2. woensdag 3 juni 2020