Mount: zege op Ajax beste prestatie van Chelsea dit jaar

4 november 2019, 15:50

Mason Mount vindt de overwinning van Chelsea op bezoek bij Ajax dit seizoen de grootste prestatie tot dusver. Hoewel The Blues ook in de Premier League een aardige opmars maken, staat het duel in de Johan Cruijff ArenA de middenvelder nog nader bij. Daardoor beseft hij echter ook dat de return tegen de Amsterdammers bijzonders lastig wordt.

"We wisten dat we daarheen moesten gaan en vooral heel professioneel moesten zijn", zei hij over het heenduel in de groepsfase van de Champions League, waarin Chelsea uiteindelijk met 0-1 won. "Daardoor staan we momenteel op een goede plek in de poule. Maar ook het duel van morgen wordt weer heel belangrijk", zei de aanvallende middenvelder over het treffen met Ajax.

Mount heeft nog altijd contact met mensen uit zijn tijd bij Vitesse, waar hij als talent veel indruk maakte en ook zelfs naar Ajax had gekund na zijn goede eerste seizoen in de Eredivisie. "Maar ik wilde terug naar Engeland", zei Mount, die na de aanbieding van Frank Lampard bij Derby County helemaal niet meer twijfelde. De manager gaf hem vervolgens ook de kans om door te breken bij Chelsea, waar hij een belangrijke pion is. 

"Ik leer elke dag van Frank. Ik probeer met aanvallende en verdedigende kwaliteiten te perfectioneren en niemand kan me daar beter bij helpen dan hij. Hij heeft veel invloed op de loopbaan van mij gehad", loofde Mount de coach. Hoewel de voormalig Vitessenaar vele complimenten krijgt, ziet hij zichzelf niet als de belangrijkste speler. "Jorginho en Mateo Kovacic vormen de ruggengraat van het team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen