Guardiola mist captain Silva wegens spierblessure tegen Liverpool

Guardiola mist captain Silva wegens spierblessure tegen Liverpool

4 november 2019 – Manchester City moet het in de topper tegen koploper Liverpool doen zonder aanvoerder David Silva. Een spierblessure houdt de Spaanse captain ruim anderhalve week aan de kant, waardoor hij het cruciale duel van aanstaande zondag aan zich voorbij moet laten gaan.Dat heeft managers Pep Guardiola laten weten in gesprek met Engelse media. Silva raakte afgelopen weekend geblesseerd tijdens het moeizaam gewonnen thuisduel tegen Southampton (2-1). Guardiola haalde zijn aanvoerder in de rust al naar de kant.

En dat was niet uit luxe, geeft de manager aan. "David vertelde me vijf minuten voor rust dat hij wat last had. Normaal gesproken staat voor een spierblessure tien tot twaalf dagen herstel. Ik denk dus niet dat hij kan meedoen tegen Atalanta en Liverpool."

Silva mist dus de topper tegen Liverpool, maar ook het Champions League-duel op bezoek bij Atalanta Bergamo. In San Siro, waar de ploeg van Hans Hateboer en Marten de Roon hun Europese duels spelen, treffen beide teams elkaar woensdag.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 19 februari 2020

  2. dinsdag 18 februari 2020

  3. maandag 17 februari 2020