Gomes ondergaat operatie, ook steun voor Son na horrorblessure

Gomes ondergaat operatie, ook steun voor Son na horrorblessure

4 november 2019 – Daags na het duel tussen Everton en Tottenham Hotspur (1-1) gaat de aandacht nog altijd uit naar de onfortuinlijke André Gomes. De middenvelder van de thuisploeg raakte tegen de Londenaren ernstig geblesseerd na een lompe, maar ongelukkige tackle van Heung-Min Son.De beelden van de overtreding en de emoties na het zien van Gomes' blessure, gingen de wereld over. De Portugees liep een zware enkelblessure op. Zijn werkgever Everton liet zondagnacht weten dat Gomes vandaag (maandag) een operatie ondergaat. Daarna zal er snel meer duidelijkheid komen over de herstelduur van de voormalig speler van FC Barcelona.

Na het zien van de afschuwelijke beelden regent het steunbetuigingen in de richting van de onfortuinlijke voetballer. Tottenham-manager Mauricio Pochettino was behoorlijk ontdaan na het incident. "We vinden het allemaal spijtig voor André. Ik wens hem en zijn familie het allerbeste. Dit is een moeilijk moment en - in naam van de Spurs - kan ik zeggen dat we in onze gedachten bij hem zijn." Dat gold ook voor zijn college Marco Silva van Everton. "Dit is een moeilijk moment voor de kleedkamer. We geven André en zijn familie alle steun die nodig is."

Lees ook: Vreselijke blessure voor Everton-speler Gomes: "Slecht moment" 

Ook voor Son, de maker van de overtreding, was veel steun. De Zuid-Koreaan barstte na het zien van Gomes'blessure in tranen uit op het veld. Silva weet zeker dat er van opzet geen sprake was, vertelt hij in gesprek met Sky Sports. "Ik weet 100 procent zeker dat Son niet de intentie had om André iets aan te doen."

Sons ploeggenoot Dele Alli liet weten dat de Aziaat ontzettend van slag was na afloop. "Hij huilde zo hard in de kleedkamer dat hij zijn hoofd niet eens kon optillen. Son is een van de aardigste mensen die er is en iemand die je dolgraag wil ontmoeten als je hem niet kent. Hij zit er helemaal doorheen nu, maar het is niet zijn schuld."

Lees ook: Everton - Tottenham ontsierd door horrorblessure Gomes

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 27 november 2020