Wormuth voelde verlies aankomen: "Blij dat het maar 2-0 werd"

4 november 2019, 10:18

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth voelde aan dat zijn elftal tegen een nederlaag aan zou gaan lopen. De coach merkte dat zijn speler de verkeerde houding hadden en de tegenslag zorgde dan ook niet voor een verrassing zaterdagavond. "Het had ook 5-0 kunnen zijn, we moeten bijna blij zijn dat het maar 2-0 is geworden."

Dat zei hij tegenover TC/Tubantia over het duel met RKC Waalwijk, dat in blessuretijd het duel pas besliste. "Het wordt tijd voor wat zelfreflectie", concludeerde de Duitse coach. "Ik wil benadrukken dat de spelers niet slecht willen spelen. Maar we zitten in een fase dat ze zeggen: 'Ja, maar...' Dat je iets uitlegt in de rust en iemand zegt: 'Ja, maar...'. Ze kijken niet naar zichzelf, wel naar alles er omheen."

En dat moet snel veranderen, vindt de oefenmeester. "Dan wordt het dus tijd voor zelfreflectie, voor een lange blik in de spiegel. Ik ben inmiddels oud, ik herken de signalen", zei Wormuth, die wel weet dat het erbij hoort. "Het ging een tijdje goed, alles liep lekker. Dan zie je ergens altijd dat het een keer minder gaat. Het gaat in golfbewegingen. Laten we hopen dat dit een wake-upcall was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen