Brescia ontslaat Corini, Juric hoorde geen racisme bij Balotelli

4 november 2019, 09:47

Brescia heeft zondagavond per direct afscheid genomen van trainer Eugenio Corini. De oefenmeester kreeg zijn congé na de nederlaag bij Hellas Verona, het duel waarin Mario Balotelli een hoofdrol opeiste. Eerst wilde de spits van het veld stappen nadat hij racistisch werd bejegend door het thuispubliek, toen hij overgehaald werd om toch door te voetballen, maakte hij een prachtig doelpunt. Het was niet genoeg voor het behoud van de baan van Corini.

Corini was de trainer die Brescia vorig seizoen naar de Serie A hielp als kampioen van het tweede niveau in Italië. Na tien duels staat de teller echter pas op zeven punten en daarmee staat Brescia onder de streep, wat voor de clubleiding reden was om de coach per direct te ontslaan. Met Torino, AS Roma en Atlanta Bergamo is het komende programma bovendien erg zwaar.

Lees ook: Balotelli wordt racistisch bejegend en dreigt van veld te stappen

'Geen racisme'

Corini werd na het duel nog gevraagd naar de schandaligheden rondom Balotelli en veroordeelde uiteraard het gedrag van de fans van de thuisclub, maar dat deed Verona-trainer Iván Juric niet. "Ik zal maar eerlijk zijn: voor mij was er niks aan de hand", zei Juric na het duel.

De oefenmeester erkende wel dat Balotelli werd uitgefloten en uitgejoeld, maar dat had volgens hem niet te maken met racistische motieven. "En als dat wel zo zou zijn, had ik er geen problemen mee om het toe te geven. Maar ik heb echt niks gehoord en we moeten niets creëren dat er helemaal niet is", vond de collega van de reeds ontslagen Juric. Ook de voorzitter van Hellas Verona ontkende wederom dat de supporters zich racistisch gedroegen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen