Belangrijke thuiszege voor FC Emmen tegen matig Vitesse

3 november 2019, 14:11   Bijgewerkt: 4 november 2019, 07:50

FC Emmen heeft zondagmiddag in eigen huis drie belangrijke punten weten te pakken. Een flitsende openingsfase met goals van Michael de Leeuw en Nikolai Laursen gaf de thuisploeg vleugels. Vitesse scoorde via Nouha Dicko nog snel tegen, maar verder dan dat kwamen de bijzonder matig spelende Arnhemmers niet (2-1).

De wedstrijd begon wat voorzichtig, met een Vitesse dat de kat uit de boom keek en een Emmen dat de bal rustig rond besloot te spelen De bezoekers leken dat wel prima te vinden, het was immers een beproefd recept geweest van de Arnhemmers om de tegenstander de bal te laten en vervolgens zelf te scoren. FC Emmen besloot het balbezit echter effectief te benutten in het eerste halfuur van het lunchduel. Al binnen een kwartier kwam de thuisploeg namelijk op voorsprong, toen Remco Pasveer onder een voorzet heen dook en De Leeuw op de juiste plek stond: 1-0.

Niet veel later was het opnieuw raak en weer leek De Leeuw het goudhaantje. De aanvaller produceerde na een goede loopactie een knappe kopbal, maar zag zijn poging via Pasveer op de lat belanden. In de rebound was Laursen echter alert en zo zat Emmen al binnen twintig minuten op rozen: 2-0. Vitesse zat ondertussen totaal niet in de wedstrijd en stelde dan ook maar weinig tegenover het Emmense enthousiasme.

De tweede helft kwam maar mondjesmaat los. Emmen kon in aanvallend opzicht niet brengen wat het voor rust deed, waardoor Vitesse stukje bij beetje beter in de wedstrijd kwam. Het inbrengen van Julian Lelieveld, die de tegenvallende Jay-Roy Grot verving, was daar debet aan. Toch bleven echte kansen uit. De Arnhemmers probeerden het met het nodige opportunisme, maar echt wankelen deed Emmen niet.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 6.5, Glenn Bijl 7, Michaël Heylen 6, Keziah Veendorp 6.5, Lorenzo Burnet 6.5, Michael Chacón 6, Sergio Peña 7, Tom Hiariej 6, Nikolai Laursen 7.5 (87. Anco Jansen -), Marko Kolar 6 (69. Jafar Arias 6), Michael de Leeuw 7

Vitesse: Remco Pasveer 5.5; Eli Dasa 6, Danilho Doekhi 6, Armando Obispo 6.5, Max Clark 6 (87. Thomas Buitink -); Jay-Roy Grot 4.5 (61. Julian Lelieveld 6), Riechedly Bazoer 5, Matús Bero 6.5, Bryan Linssen 6 (70. Oussama Darfalou 5) ; Nouha Dicko 6.5, Tim Matavž 6.5

Man of the match: Nikolai Laursen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen