Chelsea-coach Lampard gaat los op VAR: "Dit is gevaarlijk"

3 november 2019, 11:45

Chelsea-trainer Frank Lampard heeft zeer fel gereageerd op het gebruik van de VAR in de Premier League. Dit deed de coach nadat zijn ploeg gisteren tegen Watford een penalty tegen kreeg na inmenging van de video-assistent. Lampard stelt zelfs dat de manier waarop de VAR nu gebruikt wordt "gevaarlijk" kan zijn.

De boosheid van Lampard richt zich op een moment tien minuten voor tijd waarop Watford na ingrijpen van de VAR een strafschop kreeg. Doordat uit die penalty de 1-2 werd gemaakt moest Chelsea nog alle zeilen bijzetten om een overwinning uit het vuur te slepen, een paar dagen voor de belangrijke Champions League-ontmoeting met Ajax. "Elke beslissing die zo lang duurt, betekent dat ze niet zeker zijn", doelt Lampard na afloop tegen de BBC op de scheidsrechters.

Lees ook: Chelsea kent goede generale voor ontmoeting met Ajax

"Als we beslissingen gaan overrulen omdat een scheidsrechter ergens anders het meer een penalty vindt dat de scheidsrechter op het veld, dan denk ik dat we ons op een gevaarlijke plek bevinden. Je gooit elke week een munt op."

Overeenstemming 

Afgelopen donderdag was Lampard nog aanwezig op een bijeenkomst met andere Premier League-trainers over de VAR. "Er is absolute overeenstemming tussen trainers, scheidsrechters en de Premier League dat beslissingen niet worden teruggedraaid tenzij ze absoluut duidelijk zijn of als de VAR iets ziet wat de scheidsrechter op het veld niet ziet." Bij de strafschop tegen Watford was dat volgens Lampard niet het geval. "Daarom was ik zo verrast dat na de vergadering van donderdag deze beslissing werd genomen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen