Koeman over Barcelona-clausule: "Ongelukkig om dat te vertellen"

3 november 2019, 10:29

Bondscoach Ronald Koeman was niet blij met de onthulling van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma dat de coach de voetbalbond mag verlaten als FC Barcelona zich in Zeist gaat melden. Eerder had Koeman namelijk nog aangegeven geen dergelijke clausule in zijn contract te hebben om naar Spanje te verkassen.

Vlak na zijn aantreden als bondscoach werd Koeman al gevraagd naar een mogelijke clausule in zijn contract. Toen ontkende hij deze te hebben, maar Hoogma liet recent weten dat dat wel zo is. "Het is ongelukkig om dat te vertellen", zegt Koeman in het programma Goedemorgen Eredivisie. "Dat hoort niet zo en daar is wel over gesproken. Je geeft ergens voeding aan iets wat niet interessant is. Het was een slip of the tongue, want hij dacht dat iedereen het wist." Inmiddels is de boosheid bij Koeman over de uitspraken van Hoogma verdwenen. "Zand erover."

Lees ook: Koeman heeft Barça-clausule staan in zijn contract bij KNVB

Liegen

Dat de bondscoach eerder nog loog over de Barcelona-clausule vindt hij verdedigbaar. "Een leugentje om bestwil doe ik ook wel een keer. Ik zou dat zo weer doen. Er wordt zoveel onzin verteld op tv, waarom mag ik dat niet ook eens een keer doen? Ik ben redelijk open en eerlijk en af en toe kies ik ervoor om ergens geen duidelijkheid over te geven."

Wel laat Koeman weten sowieso niet op korte termijn naar FC Barcelona te vertrekken, ondanks dat de huidige coach Ernesto Valverde daar al lange tijd onder druk staat. "Het gaat alleen om een moment na het EK", doelt Koeman op de clausule. "Ik ga nu niet weg, dat is honderd procent zeker. Het gaat ook alleen om Barcelona, voor niemand anders ga ik weg als bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen