Koeman blij met keuze Ihattaren: "Echt belangrijk"

3 november 2019, 09:29   Bijgewerkt: 3 november 2019, 13:52

Bondscoach Ronald Koeman reageert enthousiast op het nieuws dat Mohamed Ihattaren ervoor heeft gekozen interlands te gaan spelen voor het Nederlands elftal. "We zijn hier zeer zeer blij mee", aldus Koeman op de officiële kanalen van de voetbalbond. 

Vanochtend werd bekend dat Ihattaren Nederland verkiest boven Marokko om zijn interlandloopbaan voort te zetten. Tot tevredenheid van Koeman. "Mo is een hele jonge speler die een geweldige ontwikkeling doormaakt en inmiddels vast in PSV 1 speelt. Dit soort talenten wil je behouden voor het Nederlandse voetbal en gelukkig heeft hij de keuze voor Oranje gemaakt."

Lees ook: Ihattaren kiest voor interlandcarrière bij Nederlands Elftal

Koeman ziet in Ihattaren opties voor de nummer 10-positie of als speler die in een vrije rol aan de rechterkant kan spelen. "Ik kan niemand iets beloven, maar als je hem ziet, dan komt dat wel goed. Zijn keuze is in ieder geval een mooi signaal naar andere spelers die voor dezelfde keuze komen te staan. Dit is echt belangrijk voor het Nederlandse voetbal."

EK-kwalificatie 

Omdat zijn keuze nog niet definitief was, ontbrak Ihattaren in de voorselectie van Koeman voor de beslissende EK-kwalificatieduels tegen Noord-Ierland en Estland van 16 en 19 november. Er bestaat volgens de bondscoach alsnog een kans dat hij wordt opgeroepen. "Ik zal na het weekend contact met hem hebben", zegt Koeman in Goedemorgen Eredivisie. "Hij heeft in een eerder stadium aangegeven dat hij deze periode wil gebruiken voor zijn vader. Als hij zegt dat hij nog rust nodig heeft om het te verwerken, dan komt hij in maart weer in beeld. Anders is er een kans dat hij geselecteerd wordt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen