Heldenrol De Ligt "Laten zien wat ik kan bijdragen aan dit team"

2 november 2019, 23:13

Matthijs de Ligt is door het dolle heen na zijn heldenrol in de stadsderby tegen Torino. De verdediger van koploper Juventus maakte het enige doelpunt van de wedstrijd (0-1) en hoopt zich nu definitief te hebben bewezen als aanwinst.

Er was de voorbije weken namelijk geregeld kritiek op het spel van de Nederlander. Zijn debuut tegen Napoli was niet best en tegen Internazionale en Lecce veroorzaakte hij met een handsbal een penalty. In gesprek met DAZN geeft De Ligt aan dat zijn goal een ommekeer moet worden. "Hopelijk heb ik vanavond laten zien wat ik kan bijdragen aan dit team. Mijn ploeggenoten zijn echt goed. Gonzalo Higuaín gaf me een fantastische assist. Ik ben echt heel blij."

Lees ook: De Ligt kroont zich in derby tot de koning van Turijn

Voor de Nederlander waren het, ondanks ook genoeg goede wedstrijden, moeilijke weken sinds zijn transfer van Ajax. "Natuurlijk, het is altijd lastig als je naar een nieuwe club vertrekt. Het gaat hier goed en ik denk dat ik elke wedstrijd beter wordt." Een moment voor rust was lang het onderwerp van gesprek. De Ligt kreeg – weer – een bal op de arm. Ditmaal besloot de scheidsrechter geen penalty te geven. Dat begreep de Nederlander wel. "Ik stond daar gewoon en de bal kwam tegen me aan. Meteen wist ik dat het geen strafschop was. Zo zijn de regels nou eenmaal."

Dankzij zijn doelpunt in de tweede helft gaat het naderhand vooral over zijn heldenrol. En dat doet hem goed. "Het was een ontzettend belangrijke wedstrijd, omdat Internazionale eerder al won. We hebben met 0-1 gewonnen en dat kwam door mijn goal. Dat is echt heel speciaal."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen