Snelle rode kaart Drommel kost FC Twente de kop bij AZ

2 november 2019, 22:49

Een vroege rode kaart voor Joël Drommel van FC Twente heeft AZ zaterdagavond een simpele avond bezorgd in Den Haag. De goed draaiende nummer twee van de Eredivisie speelde zeventig minuten tegen tien Enschedeërs, waardoor er in aanloop naar het duel met Astana niet veel energie hoefde te worden verspild. In het tijdsbestek dat AZ met een man meer speelde, raakte het twee keer de paal en scoorde het drie keer: 3-0.

Door vorige week met 0-4 te winnen bij PSV had AZ zich genesteld op de tweede plaats en begon het als absolute favoriet tegen FC Twente. De vraag was of de Alkmaarders de overtuigende zege een vervolg konden geven, terwijl Twente na de 4-1 zege op FC Emmen en de midweekse 0-2 overwinning op De Treffers de week natuurlijk mooi wilde afsluiten.

Bij Twente moest Jorn Brondeel vervolgens opdraven als de nieuwe keeper en werd Javier Espinosa geslachtofferd. De wissel duurde tamelijk lang, waardoor Danny Makkelie vier minuten bijtrok in de eerste helft. Dat waren er net twee te veel voor Twente, dat zonder al te veel moeite stand hield tegen de omsingeling van AZ. In de blessuretijd ging het echter toch mis. Pantelis Hatzidiakos, die tegen PSV nog zijn tanden verloor, kon nu wel juichen. Hij schoot van buiten het strafschopgebied de bal achter Brondeel: 1-0.

Net als in de eerste helft kwam ook na rust het meeste Alkmaarse gevaar vanaf links. Eerst raakte rechtsback Yukinari Sugawara na een voorzet nog de paal, maar na 55 minuten moest Twente toch de 2-0 slikken. Idrissi snelde voorbij Paul Verhaegh en gaf hard voor. De voorzet leek makkelijk te pakken voor Brondeel, maar de keeper moest lossen. Hij tikte de bal precies voor de voeten van Dani de Wit en die maakte er 2-0 van.

De eerste wissel bij AZ vond echter pas plaats met nog een minuut of twintig op de klok. Ferdy Druijf voegde zich in het elftal door Sugawara te vervangen. Al snel drukte hij zijn stempel door een assist op Boadu te geven. Toch gingen de meeste credits naar Boadu zelf, want de topscorer van AZ speelde zich na het passje van Druijf knap vrij en rondde tevens fraai af met een wippertje. Even later gunde hij Druijf ook een goal, maar die mikte over.

Gelukkig voor Twente bleef het bij de 3-0, de lijdensweg na de rode kaart van Drommel werd niet erger dan dat. AZ was deze avond niet scherp genoeg geweest voor de goal om er meer dan drie te maken. Desondanks boekte AZ gewoon de achtste zege van het seizoen en loopt het twee punten uit op PSV, dat met 2-2 gelijkspeelde tegen Sparta Rotterdam.

Opstellingen en beoordelingen*

AZ: Marco Bizot 7, Yukinari Sugawara 6.5 (74. Ferdy Druijf -), Pantelis Hatzidiakos 6.5, Stijn Wuytens 6.5 (82. Jordy Clasie -), Owen Wijndal 7, Fredrik Midtsjø 5 (82. Thomas Ouwejan -), Dani de Wit 6, Teun Koopmeiners 5.5, Calvin Stengs 6, Myron Boadu 6.5, Oussama Idrissi 7.

FC Twente: Joël Drommel 2, Paul Verhaegh 5, Oriol Busquets 6, Xandro Schenk 5, Calvin Verdonk 5.5, Lindon Selahi 5.5 (85. Giorgio Aburjania -), Godfried Roemerateroe 6, Javier Espinosa 5 (21. Jorn Brondeel 4), Aitor Cantalapiedra 5.5, Haris Vuckic 5.5, Rafik Zekhnini 5 (46. Wout Brama 5).

Man of the match: Oussama Idrissi

*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen