Wankel PSV verliest weer punten en moet pas op de plaats maken

2 november 2019, 21:41

PSV heeft in de Eredivisie opnieuw terrein moeten toegeven op Ajax. De Eindhovenaren legden zaterdag op Het Kasteel een bij vlagen waardeloze partij voetbal op de mat, maar konden in de absolute slotfase tegen een moegestreden Sparta Rotterdam toch nog een punt veilig stellen. Het was Cody Gakpo die met een laat doelpunt de Eindhovense meubelen redde: 2-2.

PSV-trainer Mark van Bommel moest voorafgaand aan de wedstrijd opnieuw flink puzzelen met zijn opstelling. Door enkele schorsingen kon de oefenmeester nog altijd geen beroep doen op Nick Viergever, Jorrit Hendrix en Ryan Thomas en daarnaast moest hij Donyell Malen en Steven Bergwijn missen door blessures. Het begin van de Eindhovenaren was op een winderig Kasteel desalniettemin bepaald niet onaardig. Het eerste wapenfeit van de bezoekers was een open kopkans voor Cody Gakpo, die een harde voorzet van Denzel Dumfries voor het inkoppen had. Gakpo kwam echter nét een stap tekort, waardoor de bal voorlangs zeilde.

Toen de eerste storm van beide ploegen was gaan liggen, sloop de slordigheid er bij PSV al snel in. Het centrale duo van de ploeg, bestaande uit Daniel Schwaab en Timo Baumgartl, maakte een onzekere indruk en hielp Sparta met enkele vreemde momenten aan het nodige momentum. Dat werd door de Rotterdammers na een klein half uur optimaal benut, toen balverlies van Schwaab een lange Spartaanse aanval opleverde. Het leek Bryan Smeets te worden die de aanval mocht afronden, maar zijn listige puntjertje werd gestopt door Jeroen Zoet. De doelman had echter geen antwoord op de rebound van Ache, die vrij kwam inlopen en een leeg doel voor zich had.

Met de 1-0 had Sparta direct een methode gevonden om het PSV lastig te maken. De thuisploeg zette gefaseerd druk, loerde op een een Eindhovense fout en kwam er vervolgens met een rappe voorhoede gevaarlijk uit. Toch bleef de voorsprong bij het ingaan van de rust minimaal.

Van Bommel had na 45 minuten genoeg gezien van Erick Gutierrez en hield de Mexicaan achter in de kleedkamer. Olivier Boscagli kreeg de kans om zijn stempel te drukken op het wankele spel van de Eindhovenaren. De wissel leek even te helpen, want net als voor rust ging PSV voortvarend van start. Dat leverde al rap de gelijkmaker op, toen Sadilek alert was op een bal die na een uitstekende sliding van Bart Vriends bleef hangen in de zestien. Lang duurde de Eindhovense vreugde echter niet, want kort na de 1-1 kwam Sparta alweer op voorsprong. Na een rappe uitbraak hield Ache even in, waarna hij Rayhi in stelling bracht. Die passeerde Jeroen Zoet in de korte hoek en liet Het Kasteel opnieuw juichen.

In extremis stelde PSV alsnog een punt veilig. Sparta was moegestreden en Gakpo profiteerde daar van door Ariel Harush bij het ingaan van de blessuretijd alsnog te passeren (2-2). Door het gelijke spel bedraagt de Eindhovense achterstand op Ajax bedraagt inmiddels acht punten, terwijl Sparta zich in de subtop van de Eredivisie nestelt.

Opstellingen en beoordelingen*

Sparta Rotterdam: Ariel Harush 6.5; Dirk Abels 6.5, Jurgen Mattheij 6.5, Bart Vriends 6.5, Lassana Faye 6.5; Abdou Harroui 6.5, Adil Auassar 5.5, Bryan Smeets 7 (89. Dante Rigo -), Mohamed Rayhi 7; Halil Dervisoglu 6 (79. Lars Veldwijk -), Ragnar Ache 7.5

PSV: Jeroen Zoet 6.5; Denzel Dumfries 6, Timo Baumgartl 4, Daniel Schwaab 4.5, Michal Sadílek 6.5 (57. Kostas Mitroglu 4.5); Pablo Rosario 5.5, Mohamed Ihattaren 6.5, Erick Gutiérrez 6 (46. Olivier Boscagli 4.5); Ritsu Doan 6, Cody Gakpo 6.5, Bruma 6.5

Man of the Match: Ragnar Ache

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen