Slecht Heracles en fraaie goals zorgen eindelijk voor RKC-winst

2 november 2019, 20:24   Bijgewerkt: 2 november 2019, 20:30

Na twaalf duels is het eindelijk feest bij RKC Waalwijk. De hekkensluiter van de Eredivisie versloeg in een zeer matige wedstrijd Heracles Almelo (2-0) en boekte zo de eerste overwinning van dit seizoen. Sylla Sow werd dankzij een fraaie goal de matchwinner in een duel waar Heracles ontzettend slecht voor de dag kwam. Al maalt daar in Waalwijk vanavond niemand om. Invaller Kevin Vermeulen besliste het duel in de slotminuut.

Het was het tweede keer deze week dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. Midweeks stond het bekerduel in Almelo op het programma, dat door Heracles na een doelpuntrijke avond gewonnen werd (4-3). RKC had nog altijd maar één punt in de competitie en moest deze wedstrijd winnen om met een beetje perspectief aan de maand te beginnen. En om in negatieve zin geen geschiedenis te schrijven, want het kwam in de Eredivisie nog nooit voor dat een ploeg na een dozijn duels slechts een punt op de teller had.

Aan het veldspel en de openingsfase ligt het bij RKC doorgaans niet. Ook tegen Heracles begon de ploeg van Fred Grim uitstekend. Na wat kleine kansjes maakte Sylla Sow als eerste RKC-aanvaller dit seizoen een competitiegoal. De ex-speler van FC Utrecht trok naar binnen, liep langs twee man en schoot de bal via de onderkant van de lat hard achter Jannes Blaswich: 1-0.

Een verdiende voorsprong, want RKC begon sterk en Heracles oogde ontzettend apathisch. Het leek te gasten allemaal weinig te deren, waardoor RKC de voorsprong eenvoudig verdedigde. Naarmate de eerste helft vorderde, richtte Heracles zich wat op en waren Lennart Czyborra en Cyriel Dessers dichtbij de gelijkmaker. Etienne Vaessen was echter op zijn post, waardoor RKC met een minimale voorsprong mocht rusten.

Met een fraaie vrije trap, die op de paal strandde, begon Clint Leemans de tweede helft spectaculair. Het was een van de spaarzame hoogtepunten van het duel, waar RKC ook nog een bal op de lat zag eindigen. Wel behield het, mede dankzij een ontzettend zwak Heracles, eindelijk eens de voorsprong en mocht het na twaalf duels dan eens de smaak van de overwinning proeven. In de slotminuut zorgde een droge knal van invaller Kevin Vermeulen voor de 2-0 en de definitieve beslissing. De Waalwijkers blijven uiteraard wel de dragers van de rode lantaarn, al is het gat met de medelaagvliegers geslonken tot vijf punten.

Opstellingen en beoordelingen*

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6,5; Juriën Gaari 6, Hannes Delcroix 6,5, Hans Mulder 5,5, Saïd Bakari 6; Daan Rienstra 6,5 (86. Ingo van Weert -), Stijn Spierings 7, Clint Leemans 7; Darren Maatsen 6, Dylan Vente 6 (81. Kevin Vermeulen -), Sylla Sow 6,5.

Heracles Almelo: Jannes Blaswich 6,5; Navajo Bakboord 5, Robin Pröpper 6, Mats Knoester 6, Lennart Czyborra 6,5, Alexander Merkel 6, Mauro Júnior 4,5, Orestis Kiomourtzoglou 5;  Silvester van der Water 5 (61. Teun Bijleveld 4,5 ), Cyriel Dessers 4, Dabney dos Santos 4 (61. Joey Konings 5).

Man of the Match: Clint Leemans

*Spelers moeten ten minste twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen