Leipzig slacht arm Mainz, Bosz verliest van koploper BMG

2 november 2019, 17:28

Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste hebben een ongekende rampmiddag meegemaakt in het shirt van Mainz 05. Op bezoek bij RB Leipzig werd het maar liefst 8-0. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz wist op eigen veld niet af te rekenen met de verrassende koploper Borussia Mönchengladbach.

RB Leizpig – Mainz 05: 8-0.

Met de twee Nederlanders vanaf de aftrap kende de nummer dertien van de Bundesliga een middag om heel snel te vergeten. Na een half uur stond het nog 'slechts' 1-0, maar na een wervelend kwartier van Leipzig was de ruststand liefst 5-0.

Omdat Timo Werner en Nordi Mukiele kort na rust ook weer wisten te scoren, leek er een historische zege in de maak. Gelukkig voor St. Juste en Boëtius bleef de schade in het laatste half uur beperkt. Alleen Werder prikte zijn derde en de uiteindelijke eindstand (8-0!) binnen. Dankzij de ongekende zege stijgt Leipzig naar de derde plaats in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach: 1-2.

In de dichtbevolkte top van de Bundesliga nam Peter Bosz het met zijn Bayer Leverkusen thuis op tegen Borussia Mönchengladbach, dat voorafgaand aan het duel de verrassende lijstaanvoerder was. Het werd een frustrerende middag voor Bosz, die zag dat zijn ploeg een hoop kansen onbenut liet.

Dat werd Leverkusen voor rust al fataal, na tegengoals van Oscar Wendt en Marcus Thuram. De gelijkmaker van Kevin Volland, na een kwart duel tussen de goals van Gladbach in, bleek niets waard voor Bosz. Zijn ploeg staat slechts tiende, al is het gat met de nummer twee slechts vier punten. In de blessuretijd incasseerde Leverkusen nog een domper, toen Leon Bailey na ingrijpen van de VAR rood kreeg wegens natrappen.

Werder Bremen – Freiburg: 2-2.

Werder Bremen leek zijn karretje aan te haken in de Duitse kopgroep. Mede dankzij de openingsgoal van ex-Vitessenaar Milot Rashica stond het op eigen veld lang voor tegen Freiburg. Met Davy Klaassen als basiskracht verspeelde Werder de 2-1 voorsprong alsnog in de slotseconde. In de derde minuut van de extra tijd maakte Freiburgspits Nils Petersen zijn tweede van de middag: 2-2. En dat terwijl Freiburg het de laatste minuten met een mannetje minder moest doen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen