Vroege rode kaart lijdt pijnlijke nederlaag Bayern in

2 november 2019, 18:10

Bayern München heeft zaterdag voor de derde keer in vier competitiewedstrijd puntenverlies geleden. De kampioen van Duitsland verloor op bezoek bij het Eintracht Frankfurt van Bas Dost met 5-1. Jérôme Boateng was de schlemiel bij Der Rekordmeister. De centrale verdediger pakte al na negen minuten een rode kaart, waardoor Bayern bijna de complete wedstrijd met een man minder speelde.

Boateng werd van het veld gestuurd nadat hij Gonçalo Paciência een scoringskans ontnam. Het duurde niet lang alvorens Eintracht Frankfurt de man-meer-situatie uitbuitte. Filip Kostic, die tussen 2012 en 2014 voor FC Groningen speelde, maakte de 1-0 nadat hij met enig geluk de bal voor de voeten kreeg. Het zat de thuisploeg even later weer mee toen een afgeslagen schot van Kostic voor de voeten kwam van Djibril Sow, die de score verdubbelde.

Bayern liet zich ondanks de ondertalsituatie en tussenstand niet uit het veld slaan. Robert Lewandowski maakte snel na de 2-0 de aansluitingstreffer. Tussen vier verdedigers van Eintracht speelde hij zich vrij en maakte hij veertiende (!) competitiedoelpunt van het seizoen. De goal van Lewandowski leidde geen wonderbaarlijke comeback in. David Abraham maakte vlak na rust de 3-1, waarna Martin Hinteregger met het vierde doelpunt van Eintracht een einde maakte aan de laatste illusie van Bayern. In de slotfase maakte Paciência nog de 5-1, waardoor de bezoekers op een nog grotere nederlaag werden getrakteerd.

De forse nederlaag tegen Eintracht is voor Bayern alweer het vijfde puntenverlies in tien competitiewedstrijden. De ploeg van trainer Niko Kovac is nu de nummer vier van de Bundesliga. Het team van Dost stijgt naar de zesde plaats. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen