AS Roma duwt met Kluivert Napoli uit de subtop

2 november 2019, 16:57

AS Roma heeft het belangrijke duel tegen Napoli met 2-1 gewonnen. De hoofdstedelingen, met Justin Kluivert in de basis, kregen onder meer twee penalty's en zagen dat de gasten uit Napels behoorlijk wat pech hadden in de afronding.

Twee keer raakte Napoli namelijk te lat, waardoor de ploeg niet tot scoren kwam in Rome. Napoli speelde met Arkadiusz Milik en Dries Mertens in de voorhoede, Amin Younes en Hirving Lozano begonnen op de bank. Bij Roma stond Kluivert in de basis.

Via Nicolo Zaniolo, al weken de uitblinker aan Romeinse zijde, pakte de thuisploeg na twintig minuten de voorsprong. Daarmee ging het ondanks kansen aan beide kanten ook mee rusten. Dat was voor een deel te wijten aan Aleksandar Kolarov, die vanaf de stip verzuimde om de stand op 2-0 te zetten.

Spreekkoren

Jordan Veretout liet zijn ploeggenoot in de tweede helft wel zien hoe te scoren vanaf de stip, met de 2-0 tot gevolg. Kluivert raakte kort daarna de lat. Het was voor Roma een van de laatste hoogtepunten van het duel, dat even later kort werd stilgelegd na spreekkoren van de Roma-fans richting de tegenstander.

Milik had de beste reactie in huis, door kort na de hervatting de aansluitingstreffer binnen te schieten. In de slotfase hield Roma stand en pakte het de drie punten, ook nadat Edin Dzeko zijn 3-1 afgekeurd zag worden. De gastheren stijgen dankzij de overwinning naar de derde plaats op de Serie A, al zal het na afloop ook gaan over de misdragingen op de tribunes. Napoli bezet de zevende plaats en moet de komende weken echt punten pakken om niet nog verder achterop de raken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen