Cillessen pakt penalty niet, maar wint wel met Valencia

2 november 2019, 14:56

Eindelijk weer eens een succesje voor Valencia. De Champions League-deelnemer is bezig aan een zeer matig seizoen en staat in het rechterrijtje van La Liga, maar heeft zaterdag eindelijk eens gewonnen. Het eindigde op bezoek bij Espanyol in 1-2.

De start van Valencia was niet best tegen de laagvlieger. Valencia kwam moeizaam op gang en speelde in een laag tempo. Dat zag ook Jasper Cillessen, die vorige week tegen Sevilla nog ontbrak, maar zaterdag weer in de basis stond. De keeper kon al na een halfuur aan de bak toen de thuisploeg een penalty kreeg na een handsbal van Geoffrey Kondogbia. Cillessen kon de inzet niet keren en zag Marc Roca zodoende scoren.

Het duurde even voordat Valencia de boel weer op de rit kreeg. Dat lukte vanaf de zeventigste minuut, toen de bezoekers een strafschop kregen. Dani Parejo, die tegen Ajax nog miste, faalde niet en maakte de gelijkmaker. Het leek in 1-1 te eindigen, maar Valencia sloeg in de slotfase alsnog toe. Een knappe goal van Maxi Gomez hielp Valencia aan de overwinning: 1-2.

Valencia won de voorgaande drie duels niet, maar heeft nu dus eindelijk weer eens vertrouwen getankt. De formatie van Albert Celades stijgt door de zege naar de achtste plaats, maar kan dit weekend nog worden ingehaald door de concurrentie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen