Botteghin: "Met Ramos achterin werkt het ook niet"

2 november 2019, 11:53

Aanvoerder Eric Botteghin spreekt zich openhartig uit over de situatie bij Feyenoord. De verdediger zag trainer Jaap Stam vertrekken en Dick Advocaat daarvoor terugkomen. Zondag moeten de Rotterdammers bij VVV-Venlo proberen het blazoen op te poetsen. De Braziliaan is blij dat hij weer met Jan-Arie van der Heijden samenspeelt.

De verdediger keert zondag waarschijnlijk terug in het basisteam. "Jan-Arie is zo'n fantastische professional. Dat is nou een speler in de groep die een voorbeeld is voor iedereen", vertelt Botteghin aan De Telegraaf. "Zoals hij met zijn sport omgaat, zo moet iedereen erin zitten. In de periode dat hij helemaal niet in beeld meer was bij het eerste elftal, bleef hij elke dag twee keer trainen. Jan-Arie werkt kei- en keihard."

De 32-jarige Botteghin denkt niet dat het centrale duo van Feyenoord te oud is om goed te presteren. "Ik voel me echt topfit. Mijn knie? Niks mee aan de hand. Joh, die blessure ben ik zelfs al vergeten. Jan-Arie (31) heeft ook geen spierblessures of andere mankementen. We hebben allebei nog een enorme passie en geldingsdrang. Met alle medische verzorging en supplementen kan je tegenwoordig tot je 37e of 38e voetballen."

Feyenoord is bezig aan een slecht seizoen en staat twaalfde in de Eredivisie. Volgens Botteghin is dat niet alleen de schuld van de kwetsbare defensie. "Het is makkelijk om altijd maar naar de defensie te wijzen. Ik vond het totaal niet fair. Als het team niet klopt, kan je Sergio Ramos en Thiago Silva achterin zetten bij ons, maar dan nog werkt het niet."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen