De Jong tevreden na remise koploper Cambuur: "Machtig mooi"

De Jong tevreden na remise koploper Cambuur: "Machtig mooi"

2 november 2019 – Eerste Divisie-koploper SC Cambuur won tot dusver alle thuiswedstrijden met ruime cijfers, maar kwam vrijdag tegen periodeleider NEC niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Toch is Henk de Jong niet ontevreden.Omdat de gehele topzes punten verspeelde, staat Cambuur nog steeds bovenaan. Het heeft evenveel punten als De Graafschap, maar beschikt over een beter doelsaldo. De Jong zag dat Cambuur de handen vol had aan NEC. "'Dit was gewoon een topwedstrijd tegen een zéér goed NEC", zegt de trainer tegen Omroep LEO. "Zij staan gewoon te laag en het is een goede compact-spelende ploeg. Met die snelle spitsen spelen zij op de counter en daar hadden wij in het verleden moeite mee."


De Jong zag dat Cambuur wel de beste kansen kreeg. "Met name de tweede helft voetbalden we er een paar keer heel goed doorheen. Als we dat kunnen, is dat echt van hoog niveau. Je krijgt dan de kansen en die moeten er dan in. Op basis daarvan moet je winnen, maar ik kan wel leven met een gelijkspel.''

De winst zit hem volgens de trainer in de reactie van de spelers. Die waren namelijk teleurgesteld na het laatste fluitsignaal. "Dat vind ik machtig mooi. Mijn spelers moeten teleurgesteld zijn. Zij voelden dat we dit moesten winnen en dat we nog beter kunnen worden. Daar houd ik wel van."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 15 december 2019

  2. zaterdag 14 december 2019