Blind snapt niet waarom wissel lang duurde: "Dit kan niet"

1 november 2019, 23:03

Waar blijft Ryan Gravenberch? Dat is de vraag die meerdere Ajacieden stelden in de tweede helft tegen PEC Zwolle (2-4). De talentvolle middenvelder moest in de tweede helft in het veld komen als vervanger van Edson Álvarez, maar was pas na zes minuten inzetbaar. Dat kan niet, vindt Daley Blind.

Álvarez viel geblesseerd uit, waarna het liefst zes minuten duurde voordat Gravenberch erin kwam. Juist in die fase maakte Mustafa Saymak de 2-3. "Ik heb nog wel gevraagd waarom het zo lang duurde", zei Blind tegen FOX Sports. "Zes minuten met tien man op dit niveau kan gewoon niet. Ik weet niet wat er precies is gebeurd, maar dit moet voortaan echt sneller. Het kan wel vaker dat je met tien man kan staan, maar zes minuten is echt te lang."

Ajax stond na twintig minuten met 0-3 voor, maar zag PEC toch nog terugkomen tot 2-3. "We hebben het onszelf onnodig moeilijk gemaakt", is de conclusie van Blind. "We begonnen goed en na één slordigheidje ruiken ze bloed. In de tweede helft zoeken we veel te vaak de lange bal. Gelukkig maken we nog de 2-4, want dan is het binnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen