Telstar grote winnaar na puntverlies van topploegen

1 november 2019, 22:04

De ploegen uit de top zes van de Eerste Divisie zullen zich achter de oren krabben. Zij wisten allen niet te profiteren van de misstappen van de concurrentie. Cambuur, De Graafschap, NAC, Excelsior en NEC speelden allemaal gelijk. Telstar won van Jong FC Utrecht en ziet het gat met de bovenste ploegen dus kleiner worden.

SC Cambuur – NEC 0-0

SC Cambuur heeft de goede reeks van de afgelopen weken geen vervolg kunnen geven. In de thuiswedstrijd tegen NEC wisten beide ploegen niet tot scoren te komen. De koploper speelde een erg moeizame eerste helft, waarin het amper kansen creëerde. Met een kwartier op de klok was Jamie Jacobs dichtbij nadat hij een voorzet met de borst naast doel werkte. Weer vijftien minuten later was er een kansje voor Robert Mühren. Ook hij schoot naast nadat de corner van Mees Hoedemakers bij hem terechtkwam. De spits bleef echter op zoek naar zijn doelpunt en kreeg net na rust weer een mogelijkheid. Een voorzet vanaf links kopte hij knap in de korte hoek, maar ook de reactie van Mattijs Branderhorst mocht er zijn.

Zijn grootste kans deed zich toch voor na rust. Toen kreeg Mühren de bal plotseling voor de voeten en stond hij voor leeg goal. Doordat hij niet uitkwam met zijn passen kreeg hij de bal niet tegen de touwen. Volgende week staat de uitwedstrijd bij Roda JC op het programma.

De Graafschap – Excelsior 0-0

De runner-up De Graafschap heeft niet kunnen profiteren van de missstap van Cambuur. Ook zij kwamen niet tot scoren en speelden dus gelijk. De kansen waren de eerste helft voor de Rotterdammers. Het aluminium stond echter drie maal de openingstreffer in de weg. Na tien minuten spelen zag Jeffrey Fortes zijn poging op de lat belanden.  Twintig minuten later was het Elias Mar Omarsson die na een scherpe voorzet van Hervé Matthys hefzelfde kunstje flikte. Vanaf het moment dat de bal voor de derde keer het aluminium raakte, wisten de superboeren zeker dat ze vanavond een engeltje op hun schouder hadden.

De wedstrijd liet zich kenmerken door veel strijd en passie maar het goede voetbal hebben de ploegen voor het gemak achterwegen gelaten. Zo ontpopte de potentiële topper zich niet echt tot de mooie wedstrijd die men vooraf wel verwachtte.

NAC – Go Ahead Eagles 1-1

En ook de ploeg die op plek nummer drie stond wist niet in te lopen op Cambuur. Ondanks dat Go Ahead het betere van het spel had, werd het ook hier gelijk. Niet lang na de aftrap kreeg Richard van der Venne een goede mogelijkheid om de score te openen. Keeper Nick Olij was uit zijn doel en de bal moest vanaf 25 meter alleen nog over een aantal verdedigers heen. Dat lukte, maar de bal ging ook over het doel. Het duurde vervolgens een klein halfuur voordat Go Ahead Eagles kansen begon te creëren. Martijn Berden was er met een geplaatst schot in de verre hoek dichtbij, maar Olij stond zijn mannetje.

Na de theepauze begonnen de ploegen pas te scoren. Mael Corboz zette Go Ahead op een verdiende voorsprong door de bal kalm onder de doelman door te schuiven. Kort daarna was hij echter zeer ongelukkig toen hij een penalty veroorzaakte. Ivan Ilic benutte dit buitenkansje. Daarmee eindigde de wedstrijd in 1-1.