Maher wijt mislukt avontuur bij PSV deels aan trainer Cocu

1 november 2019, 21:16

Volgens Adam Maher is hij op een verkeerde manier gebruikt door PSV. De middenvelder van FC Utrecht, die verkozen werd tot Speler van de Maand oktober, weet waarom hij tussen 2013 en 2018 mislukte in Eindhoven.

Maher kwam zes jaar geleden van AZ over naar PSV, maar slaagde daar nooit. Hij wijst bij FOX Sports vooral naar het systeem van de toenmalige trainer Phillip Cocu. "Ik had als nummer tien een heel goed seizoen achter de rug bij AZ. Dan kom je bij een club die je voor die positie voor veel geld heeft binnengehaald, maar waar je niet tot je recht komt", aldus Maher.

Vervolgens werd Maher vooral als controleur gebruikt. Een positie waar hij naar eigen zeggen maandenlang moest wennen. "Dan moet je het uitzoeken op een positie waar je nog nooit hebt gespeeld. Iedereen weet wat er op een positie wordt gevraagd, maar ik had meer duidelijkheid nodig. Ik werd steeds na zestig of na 75 minuten gewisseld."

Lees ook: Maher Speler van de Maand

Van rancune is echter geen sprake bij de middenvelder van FC Utrecht, die vorige maand zijn oude ploeg uit Brabant pijn deed door te scoren in de 3-0 gewonnen thuiswedstrijd van de Domstedelingen. "Het is gebeurd en het heeft me ook wijzer gemaakt. Het moest zo zijn. Ik ga niet zeggen dat Phillip alles heeft gedaan. Als ik hem tegenkom geef ik hem nog steeds een hand."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen