Maher Speler van de Maand, Czyborra wint talentenprijs

1 november 2019, 16:30

Een fraaie onderscheiding voor Adam Maher. De middenvelder van FC Utrecht is bezig aan een sterk seizoen en is vrijdag beloond met een mooie prijs. De spelmaker is namelijk verkozen tot Eredivisie Speler van de Maand oktober.

De Eredivisie SV baseert dat op statistieken van Opta. De 26-jarige middenvelder scoorde drie keer in oktober en deed dat uit slechts vijf doelpogingen. Mede door de inbreng van Maher won Utrecht in oktober van PSV (3-0) en Sparta Rotterdam (1-2), waardoor het nu vijfde staat. Maher gaf in de drie competitieduels in oktober 205 succesvolle passes, veroverde 29 keer de bal en creëerde acht kansen. Maher kreeg bij de uitreiking van de prijs concurrentie van Daley Blind (Ajax) en Freek Heerkens (Willem II), maar heeft die twee verdedigers dus afgetroefd.

Talentenprijs naar Czyborra

Ook de maandelijkse talentenprijs heeft een enigszins verrassende winnaar opgeleverd. Lennart Czyborra is namelijk verkozen tot Speler van de Maand U21. De twintigjarige Duitser van Heracles Almelo won met zijn team van  FC Emmen (2-0) en PEC Zwolle (4-0) en speelde gelijk (1-1) bij Feyenoord. In die wedstrijden haalde hij twee keer de bal van doellijn en was hij eenmaal doeltreffend. Hij veroverde in totaal 32 keer het balbezit, maakte 11 intercepties en won 20 van zijn 32 persoonlijke duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen