Twente-trainer Garcia over duel met AZ: "Gaan erin om te winnen"

1 november 2019, 15:22   Bijgewerkt: 1 november 2019, 15:39

FC Twente won afgelopen woensdag vrij eenvoudig van de Treffers en maakt zich nu op voor de lastige uitwedstrijd tegen AZ. "Eén van de beste ploegen uit de Eredivisie", aldus Twente-trainer Gonzalo Garcia. De Tukkers boekten na vier nederlagen op een rij vorige week eindelijk weer eens een overwinning en zijn daardoor terug te vinden in de middenmoot.

AZ won vorige week met klinkende cijfers (0-4) in de topper tegen PSV. Dat zag ook Garcia, die onder de indruk is van de tegenstander van aankomende zaterdag. "Ze hebben heel veel individuele kwaliteiten en beschikken over veel creativiteit", spreekt de Uruguayaan op de officiële clubkanalen van de Tukkers. "Op het middenveld heeft AZ veel keuzes en voorin echte kwaliteit. Spelers die een actie aangaan en voor de tijd precies weten wat ze willen en waar ze uit gaan komen, een ploeg met erg getalenteerde jongens."

Dat AZ afgelopen zomer een andere trainer voor de groep heeft gekregen, maakt volgens de trainer van Twente weinig verschil. "AZ heeft al een jaar of vijf dezelfde manier van spelen en een heel eigen idee. Dat hebben ze onder Van den Brom ingezet en onder de nieuwe trainer voortgezet. Hij heeft wat extra details aangebracht en met een jonge ploeg behalen ze goede resultaten met soms grote uitslagen. Ze zullen veel vertrouwen hebben."

Ondanks al deze complimenten aan het adres van de huidige nummer twee van de Eredivisie blijft Garcia strijdbaar en heeft hij een duidelijk doel voor ogen voor de confrontatie met AZ. "Ook dit is een wedstrijd die we ingaan om te winnen, niet een wedstrijd die we beginnen om niet te verliezen", besluit hij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen