Nederlanders van Udinese zien coach Tudor ontslagen worden

1 november 2019, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Nederlandse enclave van Udinese, met William Troost-Ekong, Bram Nuytinck en Hidde ter Avest, krijgen een nieuwe trainer: de Italiaanse club heeft vrijdag per direct afscheid genomen van Igor Tudor. Vorig seizoen behoedde hij de club nog voor degradatie, maar dit jaar gaat het minder, waardoor beide partijen per direct uit elkaar zijn.

Het is de tweede keer dat Tudor vertrekt bij Udinese, dat op de veertiende plaats in de Serie A staat met tien punten uit even zoveel duels. Twee jaar terug werd hij aangesteld, behoedde hij de club voor degradatie, maar vertrok hij. Na twee andere coaches haalde de Zebrette de coach opnieuw terug, flikte hij zijn kunstje opnieuw en tekende wél bij. Een half jaar later vertrekt hij dus opnieuw, ditmaal noodgedwongen. 

Dat is voor Nuytinck geen slecht nieuws, want de centrale verdediger speelde nog geen minuut onder Tudor dit seizoen. Ter Avest had eveneens zeker geen vaste plek, alleen Troost-Ekong had een basisplaats onder de Kroaat, die na de laatste twee nederlagen (4-0 van AS Roma en 7-1 van Atalanta Bergamo) het veld moest ruimen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen