Boussaid komt op stoom bij NAC: "Zit heel goed in mijn vel"

1 november 2019, 09:51

Het duurde even, maar Othmane Boussaid begint op stoom te komen bij NAC Breda. De aanvaller, die bij NAC op het middenveld speelt, wordt gehuurd van FC Utrecht en heeft inmiddels een vaste basisplaats. Hij voelt dat hij in vorm begint te komen.

Midweeks droeg hij met een assist bij aan de zege op FC Emmen in de beker, terwijl hij afgelopen weekend ook een assist afleverde tegen Roda JC. "Ik zit heel goed in mijn vel. We spelen steeds beter, het is het begin van iets groots. Promotie? Jazeker. Tegen Emmen, een eredivisieploeg die op volle oorlogssterkte was, speelden we een topwedstrijd", zegt Boussaid tegen BN De Stem. "Als we 2-2 staan, heeft elke speler bij ons het gevoel dat we de wedstrijd gaan winnen. Juist omdat we veel individuele kwaliteiten hebben, weten we dat we iets kunnen forceren. Iedereen speelt met veel zelfvertrouwen."

Met zijn twee assists heeft Boussaid indruk gemaakt op trainer Ruud Brood. "Met zijn mindere been nog wel, twee keer. Als hij dat blijft doen en zijn rendement gaat omhoog, is hij een vaste waarde en een belangrijke speler voor ons. En als hij rustiger wordt en om zich heen kijkt, wordt hij nog veel effectiever", denkt de coach. Nu de Belg op stoom komt, voelt hij dat hij soms ongrijpbaar is. "Het best ben ik in de kleine ruimtes, omdat ik weet dat ik op de eerste meters snel ben. Als ik dan de bal krijg, kan er van alles gebeuren."

Met NAC, dat vierde staat, speelt hij vrijdag tegen Go Ahead Eagles.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen