MVV'er Gunst na uitgelekte brief: 'Elke dag 100% ingezet'

MVV'er Gunst na uitgelekte brief: 'Elke dag 100% ingezet'

1 november 2019 – MVV-middenvelder Maxime Gunst heeft gereageerd op de uitgelekte brief van technisch directeur Ron Elsen. De voetballer is persona non-grata in Maastricht, omdat hij een opstand tegen trainer Fuat Usta zou willen beramen met Pieter Nys, waardoor hij en zijn ploeggenoot niet meer bij de A-selectie zitten. Toch wenst hij de club het allerbeste, zo schrijft hij.'Spijtig genoeg is er een interne mail van MVV naar mij en mijn entourage uitgelekt en verschenen in de Limburger, daarbij toch graag een korte reactie hierop want dit moet echt van mijn hart. Ondanks het feit dat ik midden september te horen kreeg dat ik nooit meer geselecteerd zou worden, ongeacht of ik goed of slechte trainde, heb ik elke dag dat ik op de club was bij MVV mij voor de volle 100% ingezet', laat hij weten via Twitter.

Lees ook: 'Geschorst MVV-duo startte opstand tegen trainer Usta

'Wetende dat er in nieuwe jaar ergens anders een nieuwe kans zou komen. Dit wil ik even kwijt, want ik ben een prof als het goed gaat, maar ook als het minder gaat. Bij deze wens ik MVV dan morgen ook alle succes tegen Almere City', aldus Gunst, die sinds de zomer van 2018 actief is in Maastricht en kwam nog geen dertig duels uit voor MVV.

Opstand
Gunst werd met Nys twee weken terug uit de selectie gezet vanwege een 'verstoorde relatie' en er werd zelfs gekeken of er per direct afstand genomen kon worden van het duo. Op basis van meerdere bronnen werd geconcludeerd dat ze een opstand wilden beramen tegen de trainer. Beide spelers zouden moeite hebben met de manier van communiceren van Usta, die zich op zijn beurt weer zou ergeren aan de instelling van beide heren, van wie Nys nog zelfs de aanvoerdersband heeft gedragen.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 18 januari 2021

  2. zondag 17 januari 2021