Beugelsdijk na tackle Damascan: "Walgelijk en heel vies"

Beugelsdijk na tackle Damascan: "Walgelijk en heel vies"

1 november 2019 – ADO Den Haag verloor donderdagavond met 3-0 op bezoek bij Fortuna Sittard en dat had volgens Tom Beugelsdijk vooral met voetbalgochme te maken. De verdediger zag zijn ploeg in de tweede helft ten onder gaan en sprak schande van de overtreding van Fortuna-speler Vitalie Damascan."Ik heb mij gestoord aan ons voetbalgochme. Wij komen achter door een penalty en even later gaat Summerville ook de zestien in en wordt aan zijn shirtje getrokken, maar blijft dan staan", sprak Beugelsdijk geïrriteerd voor de camera van FOX Sports. "Als je slim bent laat je je ook gewoon vallen en krijg je ook een penalty en staat het gewoon 1-1."

Waar het in de rust nog 0-0 stond, ging het in de tweede helft in rap tempo mis voor de bezoekers uit de Hofstad. Na afloop ging het echter ook over de tackle van Fortunees Damascan op Aaron Meijers, Beugelsdijk nam het op voor zijn ploegmaat en spreekt schande van de tackle. "Dat was een hele vieze en walgelijke actie. Ik vind het een schande voor het voetbal. Dan kunnen ze weer zeggen dat ik altijd hard speel en duels pak, maar dit is echt vies. Dat doe ik niet."

Ondanks weer een verliespartij blijft de mandekker van ADO strijdbaar en kijkt hij alvast vooruit op de komende wedstrijden. "Dit weekend moeten we ons revancheren tegen Heerenveen. Volgende week komen we hier weer terug en dan zullen we nog wel eens zien", doelt hij op de nieuwe confrontatie met Fortuna Sittard in de competitie.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021