Transferweekje: Feyenoord, Ibrahimovic en Ajax-coach Ten Hag

2 november 2019, 12:37

Nog twee maanden en dan opent de winterse transferwindow. De geruchtenmachine gaat daarom steeds meer draaien. Er wordt druk gespeculeerd over transfers die in de winter of daarna kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Feyenoord

De hoofdmoot van de transferweek speelde zich af bij Feyenoord, waar Jaap Stam daags na De Klassieker besloot op te stappen. Vervolgens besloot de (interim) technische leiding dat ook de vaste assistenten moesten vertrekken uit De Kuip: Denny Landzaat, Roy Makaay en Jean-Paul van Gastel werden de laan uitgestuurd, alleen Said Bakkati mocht blijven. Over hem waren de spelers wel tevreden en werd zodoende toegevoegd aan de technische staf van Dick Advocaat, volgens Sjaak Troost 'de enige kandidaat' die bij Feyenoord het over kon nemen. En zo geschiedde, al is de discussie over de trainerspositie van volgend jaar al begonnen. Zelf zei hij dat het onwaarschijnlijk was dat hij nog een jaar in Rotterdam-Zuid blijft, maar De Telegraaf suggereerde al een samenwerking met Dirk Kuyt komend seizoen. Hoe zal de soap verder gaan? 

Ibrahimovic

Na de uitschakeling in de play-offs van de MLS wordt er weer volop gespectuleerd over de toekomst van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits liet via Instagram weten op weg te zijn naar Spanje en direct klonken er geruchten over een La Liga-rentree bij Real Madrid. Uiteindelijk bleek het een commerciële stunt, maar dat geldt niet voor de [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358366/ibrahimovic-krijgt-aanbod-voor-zes-duels-in-competitie-australie/,_blank,aanbieding] die de Australische club Perth Glory deed. Zij hopen de Zweed tot de Europese transfermarkt te binden, zo schreef de voorzitter. Vanuit Italië liet Carlo Ancelotti weten dat zijn deur altijd open staat voor Ibracadabra, terwijl ook het Braziliaanse Flamengo interesse heeft. Wat gaat Zlatan doen?

Ten Hag

Bayern München zou interesse hebben in Erik ten Hag. Die geruchten kwamen afgelopen zomer al een keer naar buiten, maar staken afgelopen week opnieuw op. Volgens Marc Overmars was het vooral een compliment en zou Ajax niet direct voor een vertrek van de coach gaan liggen. "Je moet altijd realistisch blijven, zeker als zulke grote clubs op je af komen. Hoe vaak krijg je die kans?", vroeg hij zich af. Volgens het Duitse Sport1 zijn de spelers van Bayern wel bijna uitgekeken op Niko Kovac, waardoor de vraag niet is óf hij moet vertrekken, maar vooral wanneer. Ten Hag, die een verleden heeft bij Der Rekordmeister, zou de absolute topkandidaat zijn, boven bijvoorbeeld Mauricio Pochettino.

Haaland

Dat Erling Braut Haaland makkelijk scoort was al enige tijd bekend, maar nu hij het ook in de Champions League laat zien zit heel de Europese top achter hem aan. In het miljoenenbal maakte hij in drie wedstrijden al zes goals, in Salzburg worden ze inmiddels een beetje moe van alle transfergeruchten en houden zij geen rekening met een winters vertrek. Jesse Marsch, trainer van Salzburg, wil echter niet te ver op de zaken vooruitlopen en ziet geen heil in een vertrek van zijn sterspeler. "Wij maken ons niet zoveel zorgen om dat thema", zei de trainer. Haaland zijn vader zou een zeer goede band onderhouden met de sportief directeur van de Oostenrijkse club Christoph Freund. "Zij spreken veel met elkaar en hebben een goede relatie. Ons plan is dat hij blijft. Dit seizoen staat de teller na twintig duels al op 23 goals en dit heeft volgens Corriero dello Sport geleidt tot concrete interesse van Manchester United en Juventus. En er zouden nog twintig clubs in de rij staan voor de spits...

Veel buitenlandse interesse in Mazraoui

Noussair Mazraoui heeft niet te klagen over interesse van het buitenland, zo blijkt uit berichten van Spaanse media. De rechtsachter is bij Ajax minder zeker van zijn plaats door de opkomst van Sergino Dest, al speelde hij vrijdag nog wel negentig minuten tegen PEC Zwolle (2-4). De 21-jarige verdediger staat er in het buitenland nog goed op door zijn optredens in de Champions League vorig seizoen. Spaanse media melden dat Valencia, uitgerekend tegenstand van Ajax in de Champions League, interesse heeft. Dat is niet de enige club, want ook Tottenham Hotspur, Leicester City en AS Roma houden de situatie van de Marokkaan nauwlettend in de gaten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen