Overmars: "Zuid-Amerikanen qua mentaliteit aanvullend"

1 november 2019, 08:08

Ajax scout de laatste jaren steeds vaker in Zuid-Amerika en doet dat vooral om qua mentaliteit een aanvulling te krijgen op de eigen jeugdspelers. De Amsterdammers merken dat de instelling van de Nederlandse talenten verandert de laatste jaren. "De mentaliteit van spelers uit Zuid-Amerika is vaak anders, aanvullend voor de voetballers die wij in Nederland hebben."

Dat vertelt Marc Overmars, directeur voetbalzaken van Ajax, tegenover het Algemeen Dagblad. "Ik heb eerder weleens gezegd dat je qua mentaliteit en instelling niet zomaar tien De Ligtjes uit de opleiding ziet komen. Dus zoekt onze scouting zulke kwaliteiten elders. Zo kunnen we het team versterken", legt hij uit. In Nederland verandert de instelling de laatste jaren sterk. "Symbolisch is de opkomst van de elektrische fiets, waar kinderen tegenwoordig op naar school gaan. Dat gaan wij niet veranderen, maar we hebben er wel mee te maken."

Dat wil overigens niet zeggen dat Ajax, dat sinds 2016 liefst acht spelers uit Zuid-Amerika haalde, in andere landen niet meer actief is. "Scouten in Denemarken of België kan bijvoorbeeld heel succesvol zijn, dat doen we dan ook nog steeds. Maar in Denemarken wonen vijf miljoen mensen. In Brazilië, een land dat vijf keer wereldkampioen werd, ruim 200 miljoen", duidt Overmars het verschil.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen