Gewijzigd Fortuna Sittard knikkert ADO Den Haag uit de beker

Gewijzigd Fortuna Sittard knikkert ADO Den Haag uit de beker

31 oktober 2019 – Fortuna Sittard heeft donderdagavond ten koste van ADO Den Haag de tweede ronde van de KNVB Beker bereikt. Na een bijzonder zwakke en saaie eerste helft bleken de Limburgers na de thee wel bij de les en aan de hand van Mark Diemers werd met 3-0 gewonnen. Zaterdagavond gaat Fortuna dus de koker in bij de loting. Voor ADO, dat het seizoen sowieso matig is gestart, is de uitschakeling een nieuwe teleurstelling.Aan de kant van de thuisploeg besloot trainer Sjors Ultee liefst zes wijzigingen aan te brengen in zijn elftal. Collega Alfons Groenendijk haalde de bezem niet door zijn basisteam, maar gaf Erik Falkenburg wel de voorkeur boven Michiel Kramer. Het was direct duidelijk dat de nieuwe namen van Fortuna even moesten wennen aan een wedstrijd op het hoogste niveau. De Limburgers mochten dan ook van geluk spreken dat men in de beginfase geen tegentreffer om de oren kreeg in eigen huis.

Falkenburg kreeg in de derde minuut namelijk een levensgrote kans, maar hij liet na het vertrouwen van zijn trainer terug te betalen met een doelpunt. De centrumspits leek op aangeven van Crysencio Summerville gemakkelijk binnen te kunnen glijden. De bal verdween echter hoog over het doel van de kansloze goalie Ažbe Jug. Even later hoefde de Sloveense doelman ook niet in te grijpen op een kopbal van Erik Bakker, die er in kansrijke positie niet in slaagde om zijn hoofd goed tegen de bal te krijgen.

Na een sterk eerste kwartier van ADO kreeg Fortuna iets meer controle, al leverde dat geen grote kansen op voor de gastheer. Vitalie Dama?can mocht van geluk spreken dat scheidsrechter Siemen Mulder hem slechts een gele kaart gaf, nadat hij wild doorging op Aaron Meijers. In het restant van het eerste bedrijf maakten beide ploegen geen reclame voor het voetbal in het Fortuna Sittard Stadion, waar sowieso veel lege stoeltjes te bekennen waren.

Beide trainers besloten halverwege niet in te grijpen en de zwak acterende elftallen nog een kans te geven. Fortuna liet zich in de begingase meer gelden en Diemers schoot zijn ploeg bijna op voorsprong uit een vrije trap. ADO-doelman Luuk Koopmans wist die poging echter via de lat over zijn doel te tikken. Even later kon hij de bal alsnog uit het netje vissen. Na een overtreding van Elson Hooi op Felix Passlack schoot Diemers feilloos raak vanaf elf meter: 1-0.

ADO had amper afgetrapt of de tweede treffer van Fortuna was al gemaakt. Dit keer fungeerde Diemers als aangever voor Dama?can, die fraai raak wist te knikken uit de hoekschop van zijn ploeggenoot. Ook bij het derde doelpunt van de thuisploeg speelde de middenvelder een belangrijke rol. Hij bezorgde de bal bij invaller Bassala Sambou, die op zijn beurt de kans bood aan Agim Zeka. Hij wist van dichtbij zijn eerste goal in dienst van de Limburgse club te maken en de wedstrijd in het slot te gooien.

Aanstaande zondag komen Fortuna en ADO in actie in de Eredivisie. De ploeg van Ultee gaat dan op bezoek bij FC Utrecht, terwijl de Hagenaars voor eigen publiek tegen sc Heerenveen spelen. Vervolgens kunnen de pijlen van ADO opnieuw worden gericht op Fortuna. Zaterdag 9 november aanstaande spelen beide ploegen namelijk wederom tegen elkaar in Sittard, al zal die wedstrijd worden afgewerkt in competitieverband.

Opstellingen en beoordelingen: *
Fortuna Sittard: Ažbe Jug 6.5; Felix Passlack 6, Branislav Ni?aj 6, Cian Harries 6, Clint Essers 6; Mark Diemers 7.5, Jorrit Smeets 6, Àlex Carbonell 6 (78. Tesfaldet Tekie); Agim Zeka 6.5 (86. Jacky Donkor -), Vitalie Dama?can 6 (73. Bassala Sambou -), Rasmus Karjalainen 5.
ADO Den Haag: Luuk Koopmans 5.5; Dion Malone 5, Tom Beugelsdijk 4.5, Shaquille Pinas 5.5, Aaron Meijers 6; John Goossens 4.5, Lex Immers 5, Danny Bakker 5; Elson Hooi 4.5 (63. Robin Polley 6,5), Erik Falkenburg 5.5 (63. Tomáš Necid 5), Crysencio Summerville 6.5 (84. Pawe? Cibicki -).

Man of the match: Mark Diemers 7,5
*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 20 januari 2021

  2. dinsdag 19 januari 2021