FC Groningen
1 – 0
Ajax
Willem II
0 – 0
PEC Zwolle

Anderlecht geeft zege tegen KAA Gent in extremis weg

Anderlecht geeft zege tegen KAA Gent in extremis weg

31 oktober 2019 – Na een turbulente slotfase heeft Anderlecht een zeker lijkende zege tegen KAA Gent weggegeven. Paars-wit, met Michel Vlap en Derrick Luckassen in de basis, stond vijf minuten voor tijd nog met twee goals verschil voor, maar incasseerde in de slotseconde de gelijkmaker: 3-3.Na de komst van Frank Vercauteren als trainer is er weer wat rust in de tent bij het onrustig gestarte Anderlecht. De laatste zes duels werden niet verloor, waardoor de club uit Brussel is opgeklommen naar de twaalfde plaats in de Belgische competitie.

Kemar Roofe was de grote man bij de thuisploeg en leek de matchwinner te worden. De spits maakte na rust de 2-1 en 3-1 in het spannende duel, dat dankzij goals van Yari Verschaeren en Laurent Depoitre lang een gelijk opgaand schouwspel bleef.

Daarmee leek de winst binnen, totdat Gent zich nog eenmaal oprichtte en via Roman Jaremtsjoek (85e minuut) en Ihor Plastoen (94e minuut) alsnog in extremis een punt wist te pakken. Zodoende blijft Gent vierde op de ranglijst.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 26 januari 2020

  2. zaterdag 25 januari 2020